Διαχειριστική μελέτη για τη δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου του διακατεχόμενου δάσους της Κερασιάς, που θα αφορά στη χρονική περίοδο 2025- 2028 θα συντάξει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Προς αυτή την κατεύθυνση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. «Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε», με συνολικό προϋπολογισμό 30.000 ευρώ.

Η διαχειριστική μελέτη του δάσους Κερασιάς θα περιλαμβάνει την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και θα προτείνει την οργανωμένη διαχείρισή του. Η περιγραφή του εν λόγω δάσους και η διαχειριστική του μορφή, θα παρουσιαστεί στον δασοπονικό χάρτη, ο οποίος θα συνταχθεί σε ψηφιακή μορφή και θα είναι γεωαναφερμένος στο σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ ’87, θα διαθέτει κάναβο και θα περιγράφει με ακρίβεια το ανάγλυφο, το οδικό δίκτυο, τις οριογραμμές, τις εδαφοπονικές μορφές, τα διαχειριστικά τμήματα – συστάδες του δάσους κ.λπ.

Προηγούμενο άρθροΣειρά σεμιναρίων Άμεσης Υποστήριξης της Ζωής από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση στη Ζαγορά Πηλίου (εικόνες)