Σε διάψευση δημοσιεύματος του Reuters ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας μεταφέρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στις κοινοπραξίες της στη Gazprombank, προχώρησε σήμερα Κυριακή η τράπεζα.

 

Όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η ρωσική Gazprombank που είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, ανακοίνωσε ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) άνοιξε λογαριασμούς στην τράπεζα πριν από μερικά χρόνια και ότι δεν έχει προχωρήσει σε άνοιγμα νέων λογαριασμών.

 

«Τονίζουμε ότι δεν έχουν ανοίξει και δεν σχεδιάζεται από την τράπεζα να ανοίξουν νέοι λογαριασμοί », αναφέρει η ανακοίνωση της Gazprombank σε δήλωσή της.

 

Το Σάββατο, το Reuters μετέδωσε ότι η PDVSA ανέθεσε στους πελάτες των κοινοπραξιών να μεταφέρουν τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου σε νέους τραπεζικούς λογαριασμούς που άνοιξε στη ρωσική τράπεζα που αποτελεί οικονομικό βραχίονα της Gazprom.

 

Επίσης, το δημοσίευμα ανέφερε ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει ζητήσει από τους ξένους εταίρους της στον τομέα της ενέργειας, μεταξύ των οποίων η αμερικανική Chevron Corporation, η νορβηγική Equinor και η γαλλική Total, να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν μέρος των κοινοπραξιών.

 

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ υπόσχονται να αμβλύνουν τις κυρώσεις στην PDVSA αν το Καράκας μεταφέρει τον έλεγχο της εταιρείας στην αντιπολίτευση.

 

Η αμερικανική κυβέρνηση, που αναγνώρισε ως προσωρινό πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό εμπόδισε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας και επέβαλε απαγόρευση για την πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτήν.

 

Σημειώνεται ότι η Ρωσία, η οποία χορηγεί δάνεια στο καθεστώς Μαδούρο τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να τον αναγνωρίζει ως πρόεδρο της χώρας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα «ναι σε όλα» του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν
Επόμενο άρθροΤη Δευτέρα η ρηματική διακοίνωση στα Σκόπια