Το Διεθνές Φεστιβάλ «Creative Industries» για τις πολιτιστικές βιομηχανίες που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εντάσσεται στο Creative@Hubs.

Ο βασικός σκοπός του Creative@Hubs μεταξύ άλλων είναι να μεγιστοποιήσει τις συνέργειες μεταξύ των βιομηχανιών δημιουργίας περιεχομένου, εικόνας, ψυχαγωγίας και πολιτισμού με τις δημόσιες Αρχές ώστε να συμβάλλουν τις τοπικές κοινωνίες και περιφέρειες στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, των 2 χωρών.

Το πρόγραμμα έχει καταφέρει να επιτύχει την πλήρη ανακαίνιση 6 κτιρίων όπου θα αξιοποιηθούν ως κόμβοι δημιουργικότητας. Τα 4 από αυτά τα κτίρια βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, στην Πάτρα και τον Πύργο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ανακηρυχθεί ως επικεφαλής εταίρος του έργου.

Οι εργασίες που θα διεξαχθούν με υβριδική μορφή, θα ξεκινήσουν με καλωσόρισμα που θα απευθύνουν στις 10:00 από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, από πλευράς INTERREG V-A GREECE-ITALY 2014-2020 η Tina Ranieri, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, o Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, από την Περιφέρεια Ηπείρου Κων. Καποδίστριας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Εμπορίου Β. Γοργόλης και τέλος από την Puglia Region η Serena Mingolla, υπεύθυνη επικοινωνίας του έργου.

Στις 14:00 έχουν προγραμματιστεί παράλληλες συζητήσεις «στρογγυλής τραπέζης» με τα ακόλουθα θέματα: «Τοπική-Περιφερειακή Ανάπτυξη και δημιουργικές Βιομηχανίες», «Νέες δεξιότητες στην οικονομία της δημιουργικότητας», «Πολιτιστικός Τουρισμός-Πολιτιστικές Διαδρομές. Καλές πρακτικές ανάπτυξης τοπικής οικονομίας» και «Δημιουργικές βιομηχανίες και σύνδεση με άλλους κλάδους της οικονομίας».

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων – roundtables, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση και αξιολόγηση των παραπάνω εργασιών.

Οι εργασίες του Διεθνούς Φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν στις 16.20 με τη μετάβαση στο θέατρο Απόλλων Πύργου και προβολή ταινιών στο πλαίσιο του 24ου «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετέχει στο έργο Creative@Hubs ως επικεφαλής εταίρος μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια της Πούλιας (Ιταλίας).

Η παραπάνω δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους».

Το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014 – 2020 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Εθνική Συμμετοχή των χωρών Ελλάδας και Ιταλίας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚυψέλη – Σήκωσαν χρηματοκιβώτιο 150 κιλών και εξαφανίστηκαν
Επόμενο άρθροΚΙΝΑΛ – Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές