Η οργάνωση της Διεθνής Αμνηστίας εξέφρασε την ανησυχία της για τον τρόπο που έδρασε η Αστυνομία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η εκτεταμένη βία που χρησιμοποίησε η ΕΛΑΣ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκάλεσε την παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Αναλυτικά: Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της για αναφορές σχετικά με μη αναγκαία και δυσανάλογη χρήση βίας κατά φοιτητριών/-ών από την αστυνομία χτες, Τρίτη 10 Μαΐου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σειράς καταγγελιών για υπερβολική χρήση βίας ή/και άσκηση παράνομης βίας από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα, και η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει πολλά τέτοια περιστατικά, περιλαμβανομένων κακομεταχειρίσεων κατά ατόμων κατά τη σύλληψη ή/και την κράτηση, αλλά και υπερβολικής χρήσης βίας, όπως αποτυπώνεται σε διαδοχικές εκθέσεις της κατά το 2021-22. Καλούμε τις αρχές να διασφαλίσουν άμεσα αμερόληπτες και αποτελεσματικές έρευνες για τα καταγγελλόμενα περιστατικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροκριματικά Μουντιάλ 2022: Ακυρώθηκε ο αγώνας Βραζιλία-Αργεντινή
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση να αφήσει τους αντιπερισπασμούς και τις προβοκάτσιες»