To δεύτερο βραβείο κατέκτησε η κοινωνική μαθητική επιχείρηση Mnemon από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον 5ο Παγκόσμιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Μαθητικής Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay (SIR)  που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2019.

H κατάκτηση του βραβείου αποτελεί την πρώτη διάκριση ελληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό στα πέντε χρόνια που πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο. Η μαθητική εταιρεία Mnemon δημιούργησε την εφαρμογή STAY ON για να υποστηρίξει τους πάσχοντες με άνοια και τις οικογένειές τους, προσφέροντας υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Η STAY ON αποτελεί ένα μνημονικό βοήθημα, έναν «ηλεκτρονικό φίλο» που υπενθυμίζει τη λήψη φαρμάκων, τα ψώνια, διαθέτει GPS για τον εντοπισμό των χρηστών και πραγματοποιεί κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Η μαθητική ομάδα αποτελείται από τη Μαρία Φώτη, τον Άγγελο Φώτκατζικ, τον Βαγγέλη Μοναχό και τον Στέλιο Μυλιόρδο. H Μnemon θα ταξιδέψει στη Βιέννη για να παραλάβει το βραβείο στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου 2019. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ομάδα «Mon(k)ey$» από την Τσεχία, ενώ στον Τελικό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ομάδες από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.

Στο πλευρό των παιδιών ήταν η καθηγήτρια του σχολείου Άννα Ματσιώρη, η υπεύθυνη του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας (SIR) του ΣΕΝ/JA Greece, Σοφία Μανσόλα και η εθελόντρια της ΝΝ Ηellas, Kυριακή Κωνσταντέλου. Αξίζει να επισημανθεί ότι η ομάδα αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου που κατάφεραν να αριστεύσουν και στη μαθητική κοινωνική επιχειρηματικότητα και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ο Παγκόσμιος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας – Social Innovation Relay (SIR) διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από το Junior Achievement Europe και το JA Worldwide σε αποκλειστική συνεργασία με τον Όμιλο ΝΝ. Στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece και την ΝΝ Hellas. Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, είναι διαδραστικό και σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, καλλιεργώντας παράλληλα δεξιότητες για να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες στο μέλλον.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣπάρτη: Φθορές στο περίπτερο ηλεκτρονικής πληροφόρησης
Επόμενο άρθροΦ. Γεννηματά: Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη (audio+photos)