Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) θα χρηματοδοτήσει με 1 εκατ. ευρώ, μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, τον ειδικό εξοπλισμό που απαιτείται για την δημιουργία διεθνούς δικτύου σύνδεσης με τη νότια Ιταλία των υδατοδρόμιων της Κέρκυρας.

 

Με στόχο να ξεκινήσουν οι διεθνείς πτήσεις από τον Μάρτιο του 2020, αντικείμενο της συνεργασίας του ΟΛΚΕ με τους αντίστοιχους οργανισμούς της νότιας Ιταλίας αυτή τη στιγμή είναι η πιστοποίηση και υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών ώστε να αποκτήσουν άδεια διεθνών πτήσεων τα υδατοδρόμια που κατασκευάζονται στο βόρειο Ιόνιο.

 

Πρόκειται για τα των υδατοδρόμια που κατασκευάζονται στα λιμάνια Κέρκυρας, Παξών, Ερείκουσας, Οθωνών και Μαθρακίου. Το έργο με τίτλο SWAN (Enhancing regional transportation through Sustainable Water Aerodrome Network) αφορά την ανάπτυξη ενός δικτύου υδατοδρομίων μεταξύ της Κέρκυρας και των λιμανιών της Νότιας Ιταλίας, Οτράντο, Ταράντο.

 

Στις υποδομές συγκαταλέγονται ένας μικρός επιβατικός σταθμός στην Κέρκυρα και ένας στους Παξούς, καθώς και προκατασκευασμένοι οικίσκοι στα υπόλοιπα νησιά, ένα υπόστεγο συντήρησης υδροπλάνων στην Κέρκυρα και πλωτές εξέδρες.

 

Στον απαραίτητο για την αδειοδότηση και λειτουργία των υδατοδρομίων εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται συσκευές και μηχανήματα, όπως ενδεικτικά είναι οι ακτινοσκοπικές συσκευές αποσκευών (X-RAY), μαγνητικές πύλες, VHF κλπ.

 

“Υπάρχει μια σημαντική απαίτηση στην αγορά για αυτό το συγκεκριμένο είδος τουρισμού και νομίζω ότι έχουμε μια σημαντική ευκαιρία να χρηματοδοτήσουμε με αυτό το πρόγραμμα την υποδομή”, δήλωσε ο γ.γ. του Οργανισμού Λιμένος Ταράντο, Fulvio Lino Di Blasio

 

“Μετά η πρόκληση για τους εταίρους θα είναι να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες να προσελκύσουν εταιρίες πτήσεων που θα προχωρήσουν στη διασύνδεση των περιοχών”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕΚΤ: Εξετάζεται η καθιέρωση κλιμακωτού επιτοκίου
Επόμενο άρθροΑποχαιρετισμός στον Γιάννη Μπεχράκη στην “FOCUS”