Σημαντικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία, όπου θα ακουστεί η φωνή της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων – αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο Αριστομένης Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου:

Απόψε, μαζί με άλλους Έλληνες, Αλβανούς και Γερμανούς συναγωνιστές θα μετάσχουμε σε σημαντικές εκδηλώσεις αντιφασιστικής μνήμης και διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στη Βαυαρία. Στο Μόναχο και το Μίτενβαλντ, την έδρα της 1ης μεραρχίας Ορεινών Καταδρομών («το Αιματοβαμμένο Εντελβάις», που κατέσφαξαν χιλιάδες πολίτες στη Γαλλία, τη Σοβιετική Ένωση, τα Βαλκάνια και κατέληξαν στην Ελλάδα όπου διέπραξαν μερικά από τα πιο φοβερά μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Μουσιωτίτσα, Κομμένο, Λυγκιάδες, Παραμυθιά, μερικά από τα Ολοκαυτώματα όπως και η Σφαγή των Ιταλών της Κεφαλονιάς είναι μερικά μόνο από τα Ολοκαυτώματα της διαβόητης 1ης Ορεινής Μεραρχίας Καταδρομών.

Και οι βετεράνοι σφαγείς μαζεύονται κάθε χρόνο στις αρχές Ιουνίου στο Μύτενβαλντ, στην έδρα του Αιματοβαμένου Εντελβάις και τιμούν τη μνήμη των σφαγέων σε μία συνάθροιση του αίσχους! Ούτε ένα δάκρυ για τα θύματά τους!

Απέναντι σε αυτή την επαίσχυντη συνάθροιση βετεράνων εγκληματιών πολέμου, μελών των οικογενειών τους και ιδεολογικών θαυμαστών τους, οργανώνονται σημαντικές εκδηλώσεις από Γερμανούς αντιφασίστες. Ομιλίες, διαδηλώσεις, συνεντεύξεις, κινηματογραφικές προβολές και άλλες εκδηλώσεις αντιφασιστικής μνήμης και διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, μέσα στην καρδιά του θηρίου! Εκεί απ´ όπου ξεκίνησαν οι σφαγείς και σήμερα οι απόγονοί τους συνεχίζουν να οργανώνουν επαίσχυντες εκδηλώσεις, με τις ευλογίες μάλιστα και τη συμμετοχή του «δημοκρατικού» γερμανικού κράτους! Και ήδη η παρουσία μας στη Γερμανία προκάλεσε τη διαμαρτυρία των βετεράνων ναζί εγκληματιών πολέμου!

Σε συνεργασία με γνωστές αντιναζιστικές οργανώσεις, συνδικάτα και δημοκράτες από τη Γερμανία αναδεικνύουμε, μέσα στην καρδιά της Γερμανίας, το Ολοκαύτωμα της Ελλάδας από το Γ´ Ράιχ και τις αξιώσεις της χώρας μας για τις γερμανικές οφειλές δίνοντας ώθηση στον ιερό μας αγώνα. Έναν αγώνα που συνεγείρει τους Έλληνες και συσπειρώνει και τους Γερμανούς δημοκράτες!

Ο αγώνας κλιμακώνεται και μέσα στη Γερμανία! Αγωνιζόμαστε κι αισιοδοξούμε!».

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο37 χρόνια ζωής και δράσης της ΗELMEPA
Επόμενο άρθροΟι Περιφερειακές εκλογές στα Ιόνια νησιά