Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε τη συνεδρίασή του για την Παρασκευή, οπότε αναμένεται η απόφαση επί των ποινών για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, μετά την ιστορική απόφαση καταδίκης της ως εγκληματική οργάνωση.

Την Πέμπτη, η εισαγγελέας του Εφετείου, Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε την αναγνώριση ελαφρυντικών στους πρώην βουλευτές Κουκούτση, Μπούκουρα και Αλεξόπουλο, καθώς και σε κάθε άλλον κατηγορούμενο που κρίθηκε ένοχος για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά δεν ευθύνεται για άλλη κακουργηματική πράξη που να συνδέεται με την οργάνωση.

Είχε προηγηθεί εισαγγελική πρόταση για τη συλλήβδην απόρριψη των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν όλοι οι καταδικασθέντες, πρόταση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης που δεν κατηγορούνται για το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, όπως η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Όπως διευκρίνισε η δικαστική λειτουργός, το ελαφρυντικό δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Χρήστο Παπά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο) και άλλους κατηγορούμενους, όπως ο Ρουπακιάς και οι καταδικασθέντες για δολοφονίες και επιθέσεις σε μετανάστες.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών και σε δεύτερη φάση για τις ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες, ενώ θα ακολουθήσει η πιο κρίσιμη φάση κατά την οποία θα κριθούν οι αναστολές. Παρόντες και στη διαδικασία της Πέμπτης ήταν οι γονείς του Παύλου Φύσσα, καθώς και 9 από τους συνολικά 65 κατηγορούμενους.

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροEπίσκεψη και συναντήσεις του Ν. Δένδια στο Κόσοβο
Επόμενο άρθροΣτρασβούργο: Η απόφαση του Δικαστηρίου για την αίτηση προσωρινών μέτρων της Αρμενίας κατά της Τουρκίας