Από δίκη περνούν αύριο, Παρασκευή, οι δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι του Βόλου από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου για την αυτοδιοικητική περίοδο 2014 – 2019, που αντέδρασαν στα έκτροπα στα δημοτικά συμβούλια του Βόλου, αλλά έμειναν απροστάτευτοι από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Παρά την πολιτική διαμαρτυρία των δώδεκα δημοτικών συμβούλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων το 2018 να απέχουν από τις συνεδριάσεις, οι θεσμικές εκτροπές στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου δεν έχουν τέλος, με τον Αχιλλέα Μπέο να απευθύνεται διαρκώς στην αντιπολίτευση με χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς και υβριστικούς κατά της προσωπικότητάς τους.

Η αντίσταση των δώδεκα δημοτικών συμβούλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων ήταν να ζητήσουν τη 17η Σεπτεμβρίου 2018 από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γεώργιο Μουλά να παραλάβει για τα πρακτικά την πολιτική δήλωσή τους για την αποχή τους από τις συνεδριάσεις.

Είχε προηγηθεί την 27η Αυγούστου 2018 μια ταραχώδης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ενώ οι δώδεκα των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων ζητούσαν τον λόγο από τον Γ. Μουλά, αυτός συστηματικά αρνούνταν και οι ίδιοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με προπηλακισμούς από ξένα προς το δημοτικό συμβούλιο πρόσωπα που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονταν με τους αιρετούς. Ηταν ωστόσο πρόσωπα που σε κάθε συνεδρίαση ήταν ακροβολισμένα μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ακολούθησαν ένταση και προπηλακισμοί και οι δώδεκα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Στην έξοδο τους περίμεναν ομάδες των ΜΑΤ. Τότε οι θλιβερές σκηνές έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Βόλου.

Έτσι, λοιπόν, στην επιστολή τους οι δώδεκα δήλωναν ότι η αποχή τους από τις συνεδριάσεις συνιστά «πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας και υπεράσπισης του κύρους του δημοτικού συμβουλίου μετά τα απαράδεκτα και εξευτελιστικά για το κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης γεγονότα, που συνέβησαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του προέδρου».

«Ο θεσμικός κατήφορος της δημοτικής αρχής έχει φτάσει μέχρι του σημείου να επιστρατεύει ακόμη και μπράβους, αλλά και να απαιτεί από την αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις, ακόμη και την ώρα που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, με ψευδείς κατηγορίες» επισήμαιναν οι δώδεκα καταλογίζοντας «βαρύτατη ευθύνη» στον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Οι δώδεκα κατέληγαν στην επιστολή τους λέγοντας: «Σε ό,τι μας αφορά δηλώνουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε τον ρόλο του κομπάρσου σε σκηνοθετημένες παραστάσεις που μετατρέπουν, σε κάθε συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο σε αρένα».

Υπό το βάρος της κατακραυγής, την επομένη της επιστολής των δώδεκα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και 23 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του εν είδει αντιπερισπασμού υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά των δώδεκα για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση με άμεσο δόλο!

Σημειωτέον ότι ο Αχ. Μπέος και οι 23 δημοτικοί σύμβουλοί του δεν είχαν άλλο δρόμο από να το υποστηρίξουν ότι «ουδεμία σχέση έχουν με όσα διαδραματίστηκαν κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 27η Αυγούστου 2018».

Στη μηνυτήρια αναφορά τους ισχυρίστηκαν ότι η επιστολή των δώδεκα είχε σκοπό να τους εμφανίσει «ως ανήθικα άτομα, χωρίς αναστολές και ενορχηστρωτές των ταραχών και της παρανομίας». Καταλόγιζαν, μάλιστα, στους δώδεκα «σκοπιμότητα» προκειμένου «να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των δημοτών στο πρόσωπό τους και να αποκομίσουν οι ίδιοι πολιτικό όφελος ενόψει δημοτικών εκλογών του 2019».

Ο Κώστας Γαργάλας

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Γαργάλας δηλώνει περήφανος που αύριο θα καθήσει στο εδώλιο.

Είμαι πολύ , μα πάρα πολύ περήφανος, που είμαι ένας από τους 12, τέως και νυν, Δημοτικούς Συμβούλους που θα καθίσω ως κατηγορούμενος μετά από μήνυση των Μπέος&$partners γιατί υπερασπίστηκα την Αξιοπρέπεια, την Δημοκρατία και την απλή Λογική στον τόπο μου.
Και νομίζω πως θα είναι εξίσου περήφανοι κι αυτοί που δημιούργημα τους είμαι. Οικογενειακά και πολιτικά.
Κι αυτό το παράσημο μου αρκεί.
Ίσως να είναι και το μοναδικό που μπορεί να μεταβιβαστεί ως βαριά κληρονομιά.
Κι αύριο στα Δικαστήρια του Βόλου.
Οι 12, και φυσικά όσοι άλλοι θεωρούν εν δυνάμει τον εαυτό τους μέσα στους 12, απέναντι στον αυτοκρατορικό ολοκληρωτισμό και στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό των κάθε λογής Μπέων.

Προηγούμενο άρθροΣπεύδουν να εμβολιαστούν και στη Μαγνησία – Συνολικά 1.000 εμβολιασμοί χθες στο Νομό
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης – Εντελώς απαράδεκτη η κατάσταση στην Πολωνία, πρέπει να σταματήσει