Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, 20:30

Το ποσό των 58.500 ευρώ καλείται να καταθέσει η ΑΕΚ στους ατζέντηδες του Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Πάολο Τζουλιάνι και Ίμαν Σοκουοχιζαντέχ.

Οι δύο τελευταίοι δικαιώθηκαν στην προσφυγή τους στο Πειθαρχικό όργανο της FIBA, Basketball Arbitral Tribunal (BAT), με την οποία διεκδικούσαν το ένα πέμπτο του κόστους της μεταγραφής του Κουβανού στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον περασμένο Ιανουάριο (ποσοστό εκπροσώπου παίκτη, αποζημίωση για “buy out” και τόκους».

Το επιχείρημα της ΑΕΚ ήταν πως η μετακίνηση του παίκτη στην ΤΣΣΚΑ έγινε με επιθυμία του ίδιου του παίκτη και των δύο εκπροσώπων του, και επομένως οι «κιτρινόμαυροι» δεν οφείλουν χρήματα. Η ΑΕΚ ισχυρίστηκε επίσης πως ο όρος “buy out” είχε ισχύ μόνο σε περίπτωση μεταγραφής μετά το τέλος της σεζόν και όχι μεσούσης αυτής, με αποτέλεσμα να πληγεί η Ένωση από την αποχώρηση του Σαντ-Ρος. O ισχυρισμός της ΚΑΕ ΑΕΚ έγινε μερικώς δεκτός.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ καλείται να καταβάλει περί τις 20.000 δολάρια για τη σεζόν 2019-20 (μαζί με τόκους υπερημερίας), 30.000 δολάρια για τη σεζόν 2020-21 και 8.500 δολάρια για τα δικαστικά έξοδα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, 20:47

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΕ: Πολύ λυπηρή η νέα Νavtex της Τουρκίας που επηρεάζει τις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός-Αναντολού Εφές 9-7 (Live)