Σακίδιο που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα και τις έρευνες που πραγματοποίησε στον χώρο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν άγνωστος τηλεφώνησε σε ειδησεογραφικό ιστότοπο και είπε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 25 λεπτά (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).

Σακίδιο με βόμβα

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποίησε έλεγχο.

Δείτε ακόμα – Κατερίνη: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τρένο

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, αργότερα εντοπίστηκε έξω από τον χώρο των δικαστηρίων σακίδιο που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.

Μέσα στο άλσος

Το σακίδιο βρέθηκε μέσα στο άλσος και σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από την περίφραξη. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός ο λόγος για τον οποίο δεν εξερράγη η βόμβα που περιείχε.

Το σακίδιο και ο εκρηκτικός μηχανισμός θα ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένου να εξακριβωθεί το είδος και η συνδεσμολογία του καθώς και τυχόν αποτυπώματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροεδρικό Μέγαρο: Με διευρυμένη εκπροσώπηση πολιτών η φετινή δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Επόμενο άρθρο«Παιχνίδια» Πούτιν με τo φυσικό αέριο