Εξελίξεις σηματοδοτούνται στην υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση για τους εισαγγελικούς χειρισμούς, κατέληξαν σε διαφορετικό συμπέρασμα σε σχέση με ενδεχόμενες ευθύνες της Ελένης Τουλουπάκη.

Οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ.κ. Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, οι οποίοι διενήργησαν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ευθύνες των συναδέλφων τους, έχουν διαβιβάσει το φάκελο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελο Ιωαννίδη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα σε ό,τι αφορά το πρόσωπο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ζαχαρής φέρεται ζητά να κινηθεί σε βάρος της ποινική δίωξη για τα αδικήματα για τα οποία είχε κληθεί και έδωσε εξηγήσεις, ενώ αντίθετα ο κ. Σοφουλάκης τάσσεται υπέρ της αρχειοθέτησης της δικογραφίας για την Ελένη Τουλουπάκη. Και οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, πάντως καταλήγουν στην άποψη περί αρχειοθέτησης της δικογραφίας για τους επίκουρους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς Χρ.Ντζούρα και Στ. Μανώλη, κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπαναπατρίζονται οι Σέρβοι τουρίστες από την Εύβοια – Νέα μέτρα (video)
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Τραγική για τη χώρα η ολιγωρία Μητσοτάκη