Κρατώντας ίσες αποστάσεις και εξαπολύοντας επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. η Φώφη Γεννηματά έκανε ξεκάθαρη την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο έκτακτο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που ξεκίνησε σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία αλλά «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες» είπε, προσδιορίζοντας τον στόχο του κόμματος εν όψει των κρίσιμων ευρωεκλογών, αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών.

 

Η κα. Γεννηματά ανέφερε ότι «είμαστε σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, κινούμαστε στο χώρο της κεντροαριστεράς και έχουμε συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», υπογραμμίζοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβερνήσεις που θα συνεχίσουν τη συντηρητική πολιτική που ασκεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -Ακροδεξιάς».

 

«Βροντερό “ναι” στην ήττα και την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βροντερό “όχι” στη δεξιά παλινόρθωση. Επιβεβαιώνουν και σήμερα στο Συνέδριό μας την απόφαση αυτή 4.500 Σύνεδροι και θα την τηρήσουμε απαρέγκλιτα. Οποιαδήποτε αλλαγή θέσης προϋποθέτει απόφαση Συνεδρίου», είπε η κ. Γεννηματά.

 

«Η προοδευτική αλλαγή που εμείς προτείνουμε, μόνο με ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών που θα δημιουργήσει περιβάλλον εθνικής συνεννόησης ευδοκιμεί. Μόνο έτσι θα μπει οριστικό τέλος στις διχαστικές λογικές, τις άσκοπες πολώσεις και τις σκιαμαχίες των δυο δήθεν μονομάχων» είπε, υποστηρίζοντας ότι στην περίπτωση της μη αυτοδύναμης πλειοψηφίας παίρνοντας τη διερευνητική εντολή «θα προτείνουμε με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης προγραμματική συμφωνία με βάση το σχέδιο ”Ελλάδα”. Μόνο έτσι έχει νόημα η δική μας συμμετοχή. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει η λαϊκή ετυμηγορία. Μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλλει το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Κανείς ερήμην του δεν θα αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση».

 

Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που χειρίζεται τα εθνικά θέματα με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

 

«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα. Δεν διεκδικούμε τίποτε, δεν παραχωρούμε τίποτα. Αυτή ήταν και είναι η σταθερή μας θέση», ενώ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «βαρίδι της Αριστεράς και της χώρας».

 

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση πως προκαλεί ζημιά στην οικονομία που ξεπερνά τα 200 δισ. με την ανάπτυξη να καρκινοβατεί, οι φόροι να πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ η σκληρή επιτροπεία συνεχίζεται.

 

«Το κοινωνικό κράτος καταρρέει, τη θέση του πήραν προσωρινά επιδόματα που εξαρτώνται από τη διάθεση του υπουργού. Δέκα παίρνει και ένα δίνει πίσω για να δημιουργήσει την εντύπωση φιλολαϊκών -τάχα- παροχών», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

 

Στην επίθεσή της εναντίον της Ν.Δ. υποστήριξε ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Αυτή την ανατροπή, ούτε την θέλει, ούτε την μπορεί, ούτε την κατανοεί, η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Το “φύγε εσύ, έλα εσύ”, δεν είναι η λύση στο βαθύ πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Η παλιά δεξιά με το πελατειακό κράτος και τις συντηρητικές πολιτικές αποτελεί τη βέβαιη συνταγή μιας νέας καθήλωσης της χώρας. Η επιστροφή της δεξιάς σημαίνει επιστροφή στο χθες».

 

Και πρόσθεσε: Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος, μην το ξεχνάμε. Εμείς είμαστε η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που λένε ότι: “πρέπει να απαλλαγούμε από την κακή κυβέρνηση και άρα ακόμα και αν δεν είμαστε δεξιοί ή δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ ΝΔ πρέπει να ψηφίσουμε σήμερα Μητσοτάκη για να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα”. Αυτό είναι παγίδα, είναι μια πλάνη, είναι λάθος. Γιατί έτσι θα είναι πρόσκαιρη η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα. Με τον κίνδυνο μάλιστα να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες από μια κυβέρνηση της Δεξιάς που φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει καθόλου γνώμη και μυαλά σε σχέση με αυτά που έκαναν το 2004-2009. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής».

 

Σχολιάζοντας, τέλος, τις αναφορές στελεχών για επάνοδο στο ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «είναι κινητήριος μοχλός για το Κίνημα Αλλαγής. Δεν υπάρχει Κεντροαριστερά χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όμως μόνο με το ΠΑΣΟΚ». Επίσης δήλωσε ότι ο ήλιος και το όνομα του ΠΑΣΟΚ όπως και το ’15, έτσι και τώρα, θα είναι στα ψηφοδέλτια όλων των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τις απαλλοτριώσεις περιουσιών στην Αλβανία
Επόμενο άρθροΗ ΝΔ πορεύεται σαν μια γροθιά στο δρόμο για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή