Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί στις 12:00 με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov.
Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οικονομική και την ενεργειακή συνεργασία, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.
Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν «Κοινό Μνημόνιο για τη διεξαγωγή του έτους ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας το 2021».
Μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών αναμένεται συνέντευξη Τύπου.

Η συνάντηση των δύο υπουργών έρχεται μια ημέρα μετά το ηχηρό μήνυμα του Ν. Δένδια απο το βήμα της Βουλής ότι «Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις. Δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου. Δεν συμπλέουμε με μονομερείς διεκδικήσεις. Λυπούμαι που η Τουρκία εκτρέπεται σε ένα νεοθωμανισμό».

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά».

O Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί, στις 19:00 με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Gabi Ashkenazy. Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙωάννινα: Αναστάτωση στο κολυμβητήριο λόγω κρούσματος σε αθλήτρια
Επόμενο άρθροΑρνητικά τα τεστ στη Δομή Ασυνόδευτων Κόνιτσας