Διψήφια αύξηση, από 10 έως 50%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι σημειώνουν οι προκρατήσεις των Ρώσων για την Ελλάδα καθώς οι Ρώσοι τουρίστες προσπαθούν να αγοράσουν νωρίς, πακέτα διακοπών για την Ελλάδα, όπως επισημαίνεται από την Ένωση Ρώσων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ATOR.

 

Σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, η έγκαιρη κράτηση για τη χώρα μας ξεπερνά το χρονοδιάγραμμα του περασμένου έτους. Ειδικότερα, στη Mouzenidis Travel, τον Ιανουάριο, η αύξηση των κρατήσεων για εκδρομές στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2019, ανήλθε σε 60% σε ετήσια βάση, από τον ταξιδιωτικό πράκτορα Intourist 20 έως 30%, από τον Biblio-Globus 10-15%. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας ANEX Tour ξεκινάει εκδρομές στην Ελλάδα τον Ιανουάριο με 1,5 φορά πιο πάνω από τον αντίστοιχη περίοδο του 2018.

 

Τα ελληνικά νησιά της Κρήτης και της Ρόδου έχουν την υψηλότερη ζήτηση, ενώ η δημοφιλέστερη διάρκεια των περιηγήσεων στην Ελλάδα κατά τη θερινή περίοδο του 2019 είναι 7-10 νύχτες. Η έγκαιρη κράτηση της Ελλάδας σε κάποιους τουριστικούς πράκτορες θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενώ σε άλλους μέχρι το τέλος Απριλίου.

 

Επίσης, οι tour operators επισημαίνουν, ότι στο 2019 έχει η τιμή των ξενοδοχείων για διανυκτέρευση αυξήθηκε από το 3% έως 8%. «Αυτή η αύξηση των τιμών δικαιολογείται οικονομικά. Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια έχουν περάσει από μερική ή πλήρη ανακαίνιση. Τα πιο ακριβά ξενοδοχεία στα θέρετρα, για τα οποία η ζήτηση έχει ιστορικά υπερβεί την προσφορά αρκετές φορές, έχουν αυξηθεί σε τιμή. Αυτό ισχύει για όλα τα μαζικά θέρετρα της χώρας: τη χερσόνησο της Χαλκιδικής, την περιοχή της Ολυμπιακής Ριβιέρας, την Πελοπόννησο, την περιοχή της Αττικής, τα νησιά της Κρήτης, τη Ρόδο και τη Ζάκυνθο», εξηγεί ο Γεβένι Κισέλεφ από τη Mouzenidis Travel.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ ΕΛΓΑ μοιράζει αύριο 26 εκ. ευρώ στους δικαιούχους
Επόμενο άρθροΧρονιά ρεκόρ το 2018 για τον Όμιλο ICAP