Το σερί των εξαγορών συνεχίζεται για τις εταιρείες της πληροφορικής και βασικοί «παίκτες» της αγοράς παραμένουν «με το δάκτυλο στην σκανδάλη» στοχεύοντας, ήδη, στις επόμενες κινήσεις τους. Πριν συμπληρωθεί, ακόμα, το πρώτο 4μηνο του 2021 ο κλάδος μετράει 5 σημαντικά deals και οι προβλέψεις μιλούν μέχρι και για …διψήφιο αριθμό ως το τέλος του χρόνου.

Πόσο μάλλον, αν υπολογισθεί ότι στελέχη εισηγμένων ομίλων έχουν κιόλας προαναγγείλει νέες συμφωνίες μέσα στους προσεχείς μήνες σε συνεντεύξεις τους στο Newmoney, με πιο πρόσφατη αυτή του Προέδρου και CEO της Epsilon Net, Ιωάννη Μίχου.

Τον «χορό» των φετινών εξαγορών άνοιξε το διπλό deal των Space Hellas και Epsilon Net για την από κοινού απόκτηση της ιστορικής Singular Logic που ολοκληρώθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2021.

«Στα σχέδια μας είναι νέες συνέργιες και εξαγορές που έχουν να κάνουν, κυρίως, με τον τομέα του business software», λέει τώρα ο κ.Μίχος. Νωρίτερα ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Space Hellas Σπύρος Δ. Μανωλόπουλος είχε σχολιάσει τις εξελίξεις με την φράση «στόχος μας είναι να εξετάζουμε πάντα προσεκτικά κάθε σημαντική πρόταση που μας δίνει την ευκαιρία για καινοτομία», αν η προτεραιότητα δίνεται από την εταιρεία του στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της και την κεφαλαιοποίηση των σημαντικών επενδύσεων της σε τεχνολογικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Αντίστροφα μετρά για την δεύτερη εξαγορά της ως το τέλος του ’21 η πιο διεθνοποιημένη, ίσως, ελληνική εταιρεία πληροφορικής, η Profile Software, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Εκτελεστικού Προέδρου/ Chief Entrepreneur και μεγαλομετόχου της Χαράλαμπου Στασινόπουλου και του CEO, Ευάγγελου Αγγελίδη για την απόκτηση της εξειδικευμένης στην ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης επενδύσεων Euronext Centevo στην Σκανδιναβία.

Η νέα εξαγορά για την ηγέτιδα στον χώρο του χρηματοοικονομικού λογισμικού αναμένεται να προέλθει από την ευρωπαϊκή και πάλι αγορά και τον τομέα του digital banking…

Όπως αποκάλυψε ο κ. Αγγελίδης στο newmoney, η εισηγμένη έχει αναθέσει σε μία ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της να ασχολείται συστηματικά με θέματα εξαγορών, στοχεύοντας στην απόκτηση συμπληρωματικών προϊόντων και στην τοποθέτηση σε νέες γεωγραφικές περιοχές.

Τέλη Ιανουαρίου μπήκε δυνατά στο «παιχνίδι» και η Uni Systems, του ομίλου Quest, συνεπενδύοντας με την Guardian Telematics στην νεοφυή Probotek και τη συμμετοχή τους στο μετοχικό σχήμα της (25% και 33,34%, αντίστοιχα) με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στο οικοσύστημα Internet of Things (IoT) και Internet of Drones (IoD), με τον Business Development Director Αντώνης Κασσάνο να εξαγγέλλει «νέες Probotek», μέσα από τις συνεργασίες του Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας «Πλειάδες» για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Pleiades IoT Innovation Cluster).

Η Entersoft υπέγραψε 1η Μαρτίου την εξαγορά του 100% της Wedia επιτυγχάνοντας την είσοδο της στις e-Commerce εφαρμογές και τις υπηρεσίες digital marketing, στρέφοντας την επενδυτική «πυξίδα» της προς την κατεύθυνση μικρότερων εταιρειών λογισμικού, ενώ, η Info Quest Technologies του Θεόδωρου Φέσσα με το deal για την Team Candi, από τους κορυφαίους συνεργάτες της Microsoft στον χώρο της παροχής λύσεων «Modern Workplace», με υψηλή τεχνογνωσία και σημαντική συμβολή στον ψηφιακό μετασχηματισμό μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων έκανε άλλο ένα «βήμα μπροστά».

Τα πρώτα 5 deals της χρονιάς φαίνεται, λοιπόν, να αποτελούν ένα είδος …πρόγευσης για όσα θα επακολουθήσουν, καθώς οι ισχυροί του κλάδου διαθέτοντας την κατάλληλη ρευστότητα «λοκάρουν» στόχους για τον τεχνολογικό εμπλουτισμό των προϊοντικών χαρτοφυλακίων τους.

Και παράλληλα, κινούνται για τον σχηματισμό «συμμαχιών» για τη διεκδίκηση σημαντικών έργων από τους φετινούς διαγωνισμούς των +6 δισ. ευρώ με φόντο τον επιταχυνόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Οι προσεχείς μήνες θεωρούνται καθοριστικοί για τα χρονοδιαγράμματα των μεγάλων projects ψηφιοποίησης στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με την μετάβαση και των εκατοντάδων χιλιάδων σε μια πιο …digital μορφή. Με βάση την εικόνα που δημιουργείται στην ευρύτερη αγορά και τις συνθήκες οι οποίες σήμερα επικρατούν καθίσταται «απαγορευτικό» για όλες τις εταιρείες πληροφορικής της χώρας να μείνουν εκτός εξελίξεων… Η λογική «λέει» ότι οι υπόλοιποι 8 μήνες του 2021 θα είναι «γεμάτοι» και στο «μέτωπο» των εξαγορών, μα όχι μόνο.

ΠΗΓΗ: NEWMONEY.GR

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο27χρονη σκοτώθηκε σε τροχαίο
Επόμενο άρθροΠοιους αφορά το υποχρεωτικό self test από τη Δευτέρα 26/4 – Διευκρινίσεις από το ΥΠΕΣ