Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο 39χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 75χρονης νονάς του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Τα επιχειρήματα που προέβαλε στην απολογία του δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές.

Σημειώνεται, πως αναζητούταν από τις αρχές από την Πέμπτη όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση της νονάς του, η οποία βρέθηκε νεκρή σε αποθήκη του υπογείου της πολυκατοικίας όπου διέμενε το Σάββατο το μεσημέρι.

Ο 39χρονος μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησία με δίκυκλο όχημα οικειοθελώς λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου.

Η απολογία του δράστη

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του Γιάννης Μηλίνης, ο 39χρονος δράστης ζήτησε «συγγνώμη» για τις πράξεις του και δήλωσε ειλικρινή μεταμέλεια.

Απολογούμενος προέβαλε δύο ισχυρισμούς:

Ο ίδιος είπε ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχής επειδή είχε ταραχθεί η ήρεμη σκέψη του από τη λογομαχία που είχε με την 75χρονη πριν τον φόνο και ότι είχε μειωμένο καταλογισμό πράξεων, λόγω της χρήσης ναρκωτικών ουσιών που είχε κάνει.

Υποστήριξε ότι ήταν το δεξί χέρι της άτυχης γυναίκας σε όλες της τις δουλειές στο σπίτι.

Όπως φέρεται να είπε, δεν είχε λόγο να διαπράξει το έγκλημα, ούτε είχε προμελετήσει το παραμικρό.

«Προτιμώ να τα πετάξω στα σκουπίδια»

Οι κουβέντες που αντάλλαξαν μεταξύ τους, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τον έφεραν σε απόγνωση, καθώς βρισκόταν ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση, επειδή τον πίεζαν για να εξοφλήσει οφειλή από παράνομο τζόγο.

Όταν εκείνος ζήτησε κάποια χρήματα για την οφειλή που είχε ύψους 2.000 ευρώ, η 75χρονη αρνήθηκε να του τα δώσει, αν και είχε το χρηματικό ποσό στη διάθεση της.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα του είπε:

«Τέτοια χάλια που έχεις προτιμώ να τα πετάξω στα σκουπίδια», με αποτέλεσμα να  ακολουθήσει έντονο φραστικό επεισόδιο.

Υποστηρίζει ότι δέχτηκε βαρύτατες κατηγορίες και «σκοτείνιασαν όλα».

«Ένα μαχαίρι ήταν δίπλα μου, το άρπαξα και την σκότωσα»

Έσπρωξε τη νονά του με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα, να χτυπήσει και να φωνάζει, ενώ μόλις ο ίδιος πετάχτηκε να φύγει και εκείνη του έκλεισε τον δρόμο.

«Αν γινόταν στο σαλόνι το επεισόδιο και όχι στην κουζίνα δεν θα γινόταν παραμικρό. Όπως τινάχτηκα έπεσαν στο πάτωμα τα μαχαιροπίρουνα. Ένα μαχαίρι ήταν δίπλα μου, το άρπαξα και την σκότωσα. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου τα γεγονότα και πως άνοιξα την πόρτα από την αποθήκη άλλου ενοίκου και την κλείδωσα μέσα», είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Μηλίνη τα ναρκωτικά που έκανε χρήση και οι απειλές που δεχόταν για την οφειλή ήταν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τον στυγερό δολοφόνο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου ζήτησε ο δράστης να υποβληθεί σε τοξικολογική εξέταση και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτις 12 Ιανουαρίου στο Μιλάνο το Supercοppa 2021 μεταξύ Ίντερ-Γιουβέντους
Επόμενο άρθροΧαλάνδρι – Αυτός είναι ο οφθαλμίατρος που δέχτηκε πυροβολισμούς από την πρώην σύντροφό του