Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής αλλά και της υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ενώ πλησιάζει η ώρα για την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου. Χθες συγκλόνισε η αγόρευση «καταπέλτης» της εισαγγελέως της έδρας κ. Αριστοτέλειας Δόγκα για τους δυο κατηγορούμενους.

«Η Ελένη αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει».

Η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη δεν άφησε με την αγόρευση της καμία αμφιβολία για όσα έγιναν τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 2018 στο εξοχικό σπίτι του ροδίτη κατηγορούμενου στην περιοχή της Λίνδου στην Ρόδο.

Ζητώντας την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, 23 και 22 χρονών η Εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα τόνισε στους δικαστές πως οι δύο νεαροί είχαν πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη φοιτήτρια «ακόμη και νεκρή». Επανέλαβε δε, πως εξαιτίας πλημμέλειας των αρχών,  το δικαστήριο δεν έχει μπροστά του και άλλα θύματα «αυτών των τοξικών ανθρώπων που κάθονται στο εδώλιο».

Όπως ανέφερε η Εισαγγελέας: » Έχω καταγωγή από το Ρόδο, γνωρίζω κάποια πράγματα…Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι λίγοι άνθρωποι που λένε ας αποδοθεί δικαιοσύνη και κρατάνε τη χώρα όρθια. Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές τις υποθέσεις εδώ».

«Οι κατηγορούμενοι είναι συνεννοημένοι για την διάχυση της ευθύνης»

Σύμφωνα με την αγόρευση, οι δύο κατηγορούμενοι θέλησαν να συσκοτίσουν την υπόθεση «εξαρχής με δικονομικά τερτίπια. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι…Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους.»

Κατά την εισαγγελική λειτουργό οι δύο νεαροί είχαν έναν συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργούσαν με τους ρόλους μοιρασμένους : Ο μεν 22χρονος «ο ωραίος, δηλαδή το δόλωμα» και ο ροδίτης «ο πλούσιος» που είχε δυνατότητα να φροντίζει για τα διαδικαστικά: «Ακριβώς με τον ίδιο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με ανήλικη. Την πήγαν σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι και τη γλυτώνει. Ο πατέρας του Ροδίτη έκανε το τέρας που είναι σήμερα ο γιος του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης».

«Το έκαναν και με άλλα κορίτσια. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή»

Η κ. Δόγκα είπε πως οι δύο κατηγορούμενοι ήταν αποφασισμένοι. «Είχαν ραντεβού με άλλες αλλά δεν «τους έκατσε» όπως είπαν… Ήταν αποφασισμένοι. Τα είχαν κάνει ήδη αυτά με άλλη κοπέλα».

Κατά την Εισαγγελέα: «Είχαν συλλάβει στο μυαλό τους ότι τις πάνε στο εξοχικό στους Πεύκους, βάζουν τις κοπέλες να δουν πορνό και τις βιάζουν. Δεν υπήρχε περίπτωση από αυτούς τους δυο χαρακτήρες, κατά τον τοξικό τρόπο που λειτουργούν, να τους ξέφευγε η Ελένη μετά τα αποτυχημένα ραντεβού που είχαν πριν με άλλες κοπέλες. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή».

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός η Ελένη πήγε μαζί τους πιστεύοντας πως θα πάνε για σουβλάκια και όταν βρήκαν το σουβλατζίδικο κλειστό της πρότειναν να πάνε στο σπίτι του 23χρονου. «Η Ελένη δεν ξέρει τι έρχεται για αυτό δε ζητάει βοήθεια, όπως λένε. Την έπεισαν να πάνε στο σπίτι. Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στην φίλη της «πάρε με τηλ. σε μια ώρα»…Είναι προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης η Ελένη δεν θα φύγει, θα βιαστεί. Η Ελένη δε θέλει…Η Ελένη ανθίσταται, αρνείται. Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περιγράψανε ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλυτώσει τη ζωή της».

Η κ. Δόγκα περιέγραψε λεπτομερώς όσα πιστεύει πως έγιναν στο «σπίτι του τρόμου» σε βάρος της φοιτήτριας και δηλώνοντας απολύτως βέβαιη πως και οι δύο τους στην συνέχεια, αποφασίζουν και υλοποιούν το σχέδιο να πετάξουν την βαριά χτυπημένη 19χρονη στην θάλασσα για «να την τελειώσουν», φοβούμενοι μήπως τους καταγγείλει.


Έρευνα για τον πατέρα και την γιαγιά του Ροδίτη

Η εισαγγελική λειτουργός δηλώνοντας ότι θεωρεί πως ο πατέρας του 23χρονου γνώριζε τι έχει συμβεί, ζήτησε να σταλούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία ώστε να ερευνηθούν ευθύνες του πατέρα τόσο για την εξαφάνιση στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος αλλά και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, διότι όπως είπε η κ. Δόγκα, πίεσε συγκεκριμένο ιδιώτη ψυχίατρο «για να βγάλει το γιο του ψυχωτικό» και να αλλάξει εκ των υστέρων συνταγογράφηση ώστε να είναι ακαταλόγιστος.

Η γιαγιά κατά την Εισαγγελέα, «έχει ακούσει δεν μπορώ να πω ότι εκείνη τη στιγμή ότι πίστευε ότι στον πάνω όροφο σκοτώνουν. Αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Θέλω να ερευνηθεί. Πιθανόν μπορεί να νόμιζε ότι συνέβαιναν τα συνήθη όργια που είχε συνηθίσει το αυτάκι της».

Αναφερόμενη στην αδελφή του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου που κατέθεσε στο δικαστήριο λέγοντας πως ο αδελφός της και η Ελένη είχαν ολοκληρωμένη σχέση πριν πάνε στο εξοχικό στην Λίνδο και άρα «γιατί να την βιάσει:» η Εισαγγελέας σχολίασε: Ακούστε απόψεις! Είναι και εκπαιδευτικός! Δεν ξέρει ότι και σχέση να έχει και γάμο η γυναίκα μπορεί να αρνηθεί;»

Κλείνοντας η Εισαγγελέας προέτρεψε την οικογένεια Τοπαλούδη να μην δεχθούν καμία συγγνώμη από τους κατηγορούμενους λέγοντας χαρακτηριστικά «σας κοροϊδεύουν και σας εμπαίζουν όλοι από την αρχή ,μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε. Καμία συγνώμη μην δεχθείτε. Η συγνώμη ένα μόνο νόημα έχει. Όταν αυτός που τη ζητεί είναι ειλικρινής».

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔεν μιλάω για τον μπαμπά μου, γιατί δεν υπήρχε
Επόμενο άρθροΒόλος: Επαναλειτουργεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής