Έκκληση για την επικράτηση ψυχραιμίας, σύνεσης και ενότητας αναφορικά με τα επεισόδια που προκάλεσε η δολοφονία του 18χρονου ρομά στην Πιπερίτσα του δήμου Μεσσήνης, απευθύνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος προς τους συμπολίτες μας.

Μάλιστα με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί ο κ. Χρυσόστομος εκφράζει την πατρική του συμπάθεια στην οικογένεια του εκλιπόντος και δέεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. «Κανένας όμως με τέτοιου είδους ενέργειες και κινητοποιήσεις, δεν τιμά την μνήμη του θανόντος, ούτε αυτές αποτελούν τρόπους επίλυσης των διαφορών και των θεμάτων. Μόνο η τήρηση και η επικράτηση της δικαιοσύνης, την οποίαν πρέπει όλοι να εμπιστευόμαστε μπορεί να δώσει την δικαίωση», επισημαίνει ο κ.Χρυσόστομος.

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας «Η ψηφοθηρία, η συναλλαγή, οι «κουμπαριές» και όλα τα συναφή, έφεραν την ατιμωρησία, την περιφρόνηση της νομιμότητας, την κάθε είδους παραβατικότητα-και τις συχνές κοινωνικές εντάσεις» επισημαίνει στη δήλωση του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

«Να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό το μνημόνιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας που υπέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Καλαμάτας και να επεκταθεί και στους δήμους Μεσσήνης και Οιχαλίας» ζητά με παρέμβασή του το προσωρινό ΔΣ της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το γεγονός πως ιδιαίτερα στην περιφερεια της Μεσσηνίας και τα χωριά της, η κάθε είδους παραβατικότητα αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣε προληπτική καραντίνα ο Μ. Χρυσοχοΐδης-Άτομο του περιβάλλοντός του θετικό στον κορονοϊό
Επόμενο άρθροΚλιμάκωση αντί διαλόγου επιλέγει η Άγκυρα -Εκ νέου το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής