Τη χθεσινή «δολοφονική επίθεση από τους ‘γνωστούς και χαϊδεμένους’» στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας καταδικάζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ), ενώ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι στο σημείο της επίθεσης.

 

«Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους “γνωστούς και χαϊδεμένους” εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια;» αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θυμίζοντας ότι η Ένωση «έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπηρεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα».

 

«Η ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηρων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν» προστίθεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, η οποία καταλήγει: «Ήταν η πρώτη “επιτυχημένη” μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι’ αυτό μάλλον “σουλάτσαραν” ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιες (οι πεζές) και έγιναν πράξη».

 

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τη χθεσινή επίθεση ομάδας περίπου 50 ατόμων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

 

Συγκεκριμένα, δύο αστυνομικοί αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι άλλοι δύο έφεραν ελαφρά τραύματα από σπασμένα τζάμια.

 

Καταδρομική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας

 

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες, οι οποίοι φέρεται να ανήκουν στον αντεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα στο Α.Τ. Ομόνοιας, στην οδό Βερανζέρου. Νωρίτερα, είχαν εκτοξεύσει μολότοφ και σε βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτη Βουλή των Σκοπίων η αναθεώρηση του Συντάγματος
Επόμενο άρθροΣτα ραντάρ της EOS 70 MμE