Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας και η πόλη της Δράμας θα υποδεχθούν το θεομητορικό κειμήλιο της Αγίας Ζώνης την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στις 7:00 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη συνεχεία η Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας. Το ιερό θησαύρισμα θα παραμείνει για προσκύνημα έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου. Ο ναός θα είναι ανοιχτός κάθε μέρα, αυτό το χρονικό διάστημα και θα υποδέχεται τους πιστούς από το πρωί στις 6 έως αργά το βράδυ.

Η Τιμία Ζώνη ή Τίμια Ζώνη ή Αγία Ζώνη της Θεοτόκου είναι ένα πανίερο χριστιανικό προσκύνημα που βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος, εντός ασημένιας μεταγενέστερης θήκης, αποτελούμενη από τρία τεμάχια. Αφιερώθηκε στη Μονή αυτή, σύμφωνα με τη παράδοση, το έτος 1101 από το Λάζαρο της Σερβίας.

Κατά την ιερή παράδοση την Αγία Ζώνη παρέδωσε η Παναγία στον Απόστολο Θωμά αμέσως μετά την κοίμησή της και στη συνέχεια την ανάληψή της. Θεωρείται πλέον πανίερο προσκύνημα εκ του γεγονότος ότι αποτελεί το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας που έχει διασωθεί.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠροβληματίζει τους Ευρωπαίους το κρυπτονόμισμα της Facebook
Επόμενο άρθροΤα νέα προϊόντα στον τομέα της ενέργειας παρουσίασε η “Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας”