Αστυνομικοί προσποιήθηκαν ότι ενδιαφέρονται για την εικόνα παριστάνοντας τους αγοραστές

Της μόδας τείνουν να γίνουν οι πωλήσεις από αρχαιοκάπηλους στο διαδίκτυο, αφού το σύστημα που ακολούθησε πέρσι τέτοια εποχή ένας αρχαιοκάπηλος που προσπαθούσε μέσω διαδικτύου να πουλήσει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, φαίνεται ότι προσπάθησε να μιμηθεί μία 57χρονη στην Δράμα, η οποία κατείχε παράνομα μια βυζαντινή εικόνα.

Ειδικότερα, η γυναίκα προσπάθησε να πουλήσει παράνομα μία αρχαία βυζαντινή εικόνα σε περιοχή της Δράμας και προς το σκοπό αυτό είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο σχετική αγγελία.

Αστυνομικοί παρουσιάστηκαν ως αγοραστές

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές και συνέλαβαν σε προκαθορισμένο ραντεβού την γυναίκα, κατάσχοντας – παράλληλα – την εικόνα.

Σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1 πρόκειται για φύλλο τρίπτυχου από εικόνα οικιακής λατρείας που χρονολογείται στον 18ο αιώνα και εμπίπτει στη νομοθεσία για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 57χρονης ζητούσε το ποσό των 1.200 ευρώ για την πώληση της εικόνας. Η 57χρονη οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Δράμας για τα περαιτέρω.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕκτός ημιτελικών ο Θώμογλου στα 200μ. πρόσθιο
Επόμενο άρθροΔρομολόγια από Σκόπελο και Αλόννησο προς την Κύμη Εύβοιας 3 φορές την εβδομάδα