Κ. Αγοραστός: «Κάνουμε περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα».

Δράσεις 250 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του

Ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, βρίσκονται αδιαπραγμάτευτα στο επίκεντρο της πολιτικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Υλοποιώντας ένα ξεχωριστό έργο στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει με 250 εκατ. ευρώ, σημαντικές δομές και δράσεις που βοηθούν τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες,
διευκολύνουν την καθημερινότητα και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

«Η δημιουργία μιας κοινωνίας με συνοχή, χωρίς αποκλεισμούς, είναι μια πρόκληση που εμφανίζεται ακόμη πιο δύσκολη αλλά και επιτακτική, λόγω της οικονομικής κρίσης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Έκθεσης για την Κοινωνική Ένταξη το 2018.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει με όλους τους πόρους που διαθέτει, δράσεις και δομές που προσφέρουν σε πολλούς ανθρώπους, ευκαιρίες και δυνατότητες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Προτεραιότητές μας είναι η απασχόληση, οι θέσεις εργασίας και οι δίκαιες και ίσες ευκαιρίες για όλους. Οι
δράσεις μας αντικατοπτρίζουν την ανθρωπιά και την κοινωνική προσφορά της Αυτοδιοίκησης, που πρώτα από όλα οφείλει να στέκεται δίπλα στους πολίτες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Στηρίζουμε με σεβασμό και ενδιαφέρον την κοινωνική ένταξη. Στεκόμαστε με σοβαρότητα και ευαισθησία δίπλα σε κάθε προσπάθεια που καταπολεμά τις κοινωνικές ανισότητες, τη φτώχεια και κάθε μορφής διάκριση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών και όχι το αντίθετο. Δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους. Αυτή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια του πολίτη».

Περισσότερα από 180 εκατομμύρια ευρώ είναι ο προϋπολογισμός των δράσεων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας –με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την προώθηση της απασχόλησης, την κοινωνική ένταξη ομάδων όπως οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι μετανάστες και οι Ρομά, την υποστήριξη ατόμων με αναπηρίες, τη φροντίδα των ηλικιωμένων, την προστασία των γυναικών που είναι θύματα βίας και την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας και των διακρίσεων.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση για τη Βαμβακουργία με τον Γρηγόρη Δημητριάδη είχαν οι βουλευτές Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΒραδιά των Φαναριών στις 26 Δεκεμβρίου στην παραλία του Βόλου με Καμπακάκη και Josephine