Ένα εμβληματικό Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, φαντάζει πλέον ως πολύ πιθανό μετά και την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά, με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Το όραμα της ανάδειξης του Παλαιού Φαλήρου σε Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας αρχίζει να υλοποιείται με αφορμή την πιθανή δημιουργία Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στην περιοχή του Φλοίσβου.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την συνάντηση εργασίας, με θέμα τη δημιουργία του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο, στην περιοχή του Φλοίσβου, που πραγματοποίησαν σήμερα (Πέμπτη, 23 Ιουνίου), ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο και στελέχη του Δήμου.

Ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν η συνδρομή του Δήμου στην υλοποίηση του έργου.

Στόχος της ανέγερσης του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης Παλαιού Φαλήρου, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου, όπου θα αναδεικνύεται η διαχρονική σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα, θα προβάλλεται η ναυτική ιστορία και η τέχνη του λαού μας στο πολεμικό αλλά και το εμπορικό ναυτικό, η παράδοση και το μέλλον της ελληνικής ναυτοσύνης και, γενικότερα, η στενή σχέση του Έλληνα με το υγρό στοιχείο, τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή του Φλοίσβου εκεί όπου σταθμεύουν ιστορικά πλοία της χώρας μας, όπως το «Αβέρωφ», το «Βέλος» και η αρχαία τριήρης «Ολυμπιάς».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗλιόπουλος για πόθεν έσχες: «1,3 εκατ. ευρώ τα χρέη Μητσοτάκη, 11,4 των υπουργών και 350 εκατ. ευρώ της ΝΔ»
Επόμενο άρθροΦως στο Τούνελ: «Κέρδισα» φωνάζει η Τζωρτζίνα στο ανατριχιαστικό τρέιλερ – Τραγικός επίλογος στο θρίλερ