Επιχειρηματική Συνάντηση Ελλάδας – Ρωσίας

 

Συναντήσεις b2b είχαν την Τετάρτη 50 ελληνικές και ρωσικές επιχειρήσεις, μέλη του ΣΕΒ και της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ρωσίας (RSPP), κατά τις οποίες εξετάστηκαν οι δυνατότητες εμπορικών συμφωνιών.

 

Στο τραπέζι της συνάντησης προσήλθαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, της μεταλλουργίας, του χρηματοπιστωτικού, όπως και άλλων εξαγωγικών κλάδων.

 

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές εξαγωγές προς την ρωσική αγορά αυξήθηκαν κατά 8,8% το 2017 σε σχέση με το 2016, φτάνοντας τα 234 εκατ. ευρώ. Η αντίστοιχη αξία των εισαγωγών από την Ρωσία αυξήθηκε κατά 20,5%, αγγίζοντας τα 3,42 δις ευρώ. Το 6,8% των εισαγωγών της Ελλάδας προέρχεται από την Ρωσία. Τα κυριότερα προϊόντα που εξήγαγε η Ελλάδα στην Ρωσία, είναι τα ενδύματα από γούνα, που αποτελούν το 23,6% του συνόλου των εξαγωγών, τα λάδια από πετρέλαιο με 10,9% επί του συνόλου εξαγωγών, οι σωλήνες από χαλκό (5,8% επί του συνόλου), οι ηλεκτρικές συσκευές ενσύρματης επικοινωνίας (5,2% επί συνόλου εξαγωγών) και τα ακατέργαστα καπνά (4,1% επί συνόλου). Όσον αφορά στα προϊόντα που εισάγει η Ελλάδα από την Ρωσία, κυριαρχούν τα πετρελαιοειδή που αντιστοιχούν στο 81,3% του συνόλου των ελληνικών εισαγωγών και έπονται το ακατέργαστο αργίλιο (μερίδιο 11,4% επί συνόλου εισαγωγών) και ο χαλκός (μερίδιο 2,2%).

 

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν από τον ΣΕΒ και πρόκειται για την δεύτερη Συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Ρωσίας, σε συνέχεια της επιχειρηματικής αποστολής του ΣΕΒ στην Μόσχα, τον Μάρτιο του 2018.

 

 

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, τόνισε ότι «η σημερινή συνάντηση μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τη συνεργασία των δυο Φορέων με στόχο τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών».

 

Σημειώνεται ότι στη σημερινή εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης και ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Andrey Maslov.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠληρωμή 1,5 εκατ. σε 1.329 αγρότες και κτηνοτρόφους
Επόμενο άρθροΗ ΝΔ προσέρχεται τελικά στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση