Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε σήμερα ο Nasdaq στη Wall Street, κλείνοντας με άνοδο 2,01% και διαγράφοντας παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος από τις συνολικές σχεδόν 3% απώλειες, που σημείωσε κατά τις 2 προηγούμενες συνεδριάσεις.

Οι επενδυτές επέστρεψαν στις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών και έμειναν μακριά από τους οικονομικά ευαίσθητους κλάδους, καθώς ζυγίζουν την πρόοδο αναφορικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού και την πιθανότητα μιας οικονομικής ανάκαμψης.

Μετά την απότομη πτώση για δύο ημέρες, οι μετοχές των εταιρειών που ευνοήθηκαν από το «μένουμε σπίτι», όπως των Microsoft, Amazon, Apple και Netflix, έσπρωξαν προς τα πάνω το Nasdaq.

Καθώς ανακοινώνονται νέοι περιορισμοί, οι μετοχές των αλυσίδων λιανικής πώλησης όπως η Macy’s δέχθηκαν πιέσεις, μαζί με αυτές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,08%, κλείνοντας στις 29.397,63 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,77%, σε 3.572,66 μονάδες και ο Nasdaq πρόσθεσε 2,01%, σε 11.786,43 μονάδες.

Οι αγορές έχουν βρει στήριξη, αφότου ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών στις ΗΠΑ, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ καταθέτει αγωγές κι ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδειχθεί προβλήματα με την καταμέτρηση των ψήφων.

Το κόμμα των Δημοκρατικών διατήρησε τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων με χαμηλότερη πλειοψηφία, σύμφωνα με το Associated Press. Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές επικεντρώνονται τώρα στο εάν μπορεί να κερδίσει τον έλεγχο της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικανούς, κάτι που δεν θα αποφασιστεί μέχρι τις ειδικές εκλογές του Ιανουαρίου.

Οι Δημοκρατικοί ενδέχεται να μην μπορούν να περάσουν το μεγαλύτερο νομοσχέδιο οικονομικής στήριξης, εάν οι Ρεπουμπλικανοί διατηρήσουν την πλειοψηφία της Γερουσίας.

Η μετοχή της Lyft κινήθηκε ανοδικά, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας διαμοιρασμού μετακινήσεων ότι εργάζεται σε μια νέα υπηρεσία, για να πάρει ένα κομμάτι της αναπτυσσόμενης αγοράς παράδοσης τροφίμων κι ενώ προσπαθεί να αντισταθμίσει τη μείωση των τριμηνιαίων εσόδων της.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι μπορούμε και τι όχι να αγοράζουμε από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Η σφαγή των βιζόν: Μετά τη Δανία… και στην Ολλανδία κρούσματα κορωνοϊού σε φάρμες εκτροφής

Εισηγήσεις για καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη: Κλείνουν όλα τα σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘετικός στον κορωνοϊό παίκτης της Εθνικής Ελπίδων
Επόμενο άρθροΠροβλήματα με τη «φόρτωση» videos στο YouTube