Για το Πόρτλαντ του Όρεγκον, στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, αναχωρούν την Παρασκευή δυο πυροσβέστες από τον Βόλο. Στόχος τους είναι να διασχίσουν τη χώρα με τα ποδήλατά τους και να φτάσουν, μετά από έναν μήνα περίπου, στη Βιρτζίνια της δυτικής Αμερικής, έχοντας διανύσει μια απόσταση 6.920 χιλιομέτρων!

Πρόκειται για τον Βασίλη Καραγεώργο, 48 ετών και πατέρα 3 παιδιών, που είναι πυροσβέστης στην 111 Πτέρυγα Μάχης, και τον Κώστα Αλεπάκη, ο οποίος είναι 42 ετών, έχει ένα παιδί και υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Ο Βασίλης Καραγεώργος

 

Ο Κώστας Αλεπάκης

Οι δυο τους θα συμμετάσχουν στον ποδηλατικό αγώνα Trans Am Bike Race 2022 που ξεκινά την Κυριακή 5 Ιουνίου, με τη συμμετοχή περίπου 60 ποδηλατών. Οι συμμετέχοντες είναι αυτό-υποστηριζόμενοι που σημαίνει ότι έχουν φροντίσει οι ίδιοι για τη διατροφή, τη διαμονή τους και όλα τα ζητήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι δυο Βολιώτες είναι οι μοναδικοί συμμετέχοντες από την Ελλάδα και έχουν υπολογίσει ότι θα πρέπει να διανύουν περίπου 250 χιλιόμετρα την ημέρα, για να καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους μετά από έναν μήνα.

Προηγούμενο άρθροΡόδος: Εντυπωσιακό θέαμα με τα έξι κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι [εικόνες]
Επόμενο άρθροΔεν τους αφορά η προσωπική μου ζωή, δεν υπάρχει στα πλάνα μου ο γάμος