Στις 31 Μαρτίου λήγει η θητεία του νυν προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νίκου Καραμούζη, με την μάχη για τον προεδρικό θώκο να έχει ξεκινήσει για τα καλά.

 

Οι δυο υποψήφιοι που θα «μονομαχήσουν» είναι ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Χαντζηνικολάου και ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κ. Μιχαηλίδης.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Alpha Bank Β. Ράπανος δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της ΕΕΤ ενώ από τη Eurobank δεν αναμένεται επίσης υποψήφιος καθώς ο πρόεδρός της Νίκος Καραμούζης θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στις 19 Μαΐου και αναμένεται να αντικατασταθεί από τον πρώην υπουργό Οικονομικών και πρώην τραπεζίτη (στην ΕΤΕ) Γ. Ζανιά.

 

Η κούρσα διαδοχής στην προεδρία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κρύβει έντονο παρασκήνιο με τους δυο αντιπάλους να διασταυρώνουν με έντονο τρόπο τα ξίφη τους. Το θέμα της επιλογής, δια ψήφου, του νέου προέδρου αναμένεται να συζητηθεί σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης εντός του Φεβρουαρίου. Ως επικρατέστερος, με βάση τις έως τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, φέρεται ο πρόεδρος της μεγαλύτερης τράπεζας σε μερίδιο αγοράς, της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της ΕΕΤ τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια είναι κρίσιμο, κυρίως στο τμήμα του NPLs Forum, στο οποίο συμμετέχουν τα αρμόδια για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι παγίδες και τα λάθη που… κοστίζουν
Επόμενο άρθροΤα αποτελέσματα του μεταρρυθμιστικού «σφυροκοπήματος» της Ελλάδας