Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για όγδοη συνεχή χρονιά, δίνει σε 100 πολίτες την ευκαιρία να φτιάξουν τον δικό τους λαχανόκηπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη.

 

Με στόχο των δράσεων τη σύνδεσή του με την κοινωνία, το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του ΑΠΘ παραχωρεί 100 λαχανόκηπους, έκτασης 100 τ.μ. έκαστος, που θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας, έπειτα από αίτηση των ενδιαφερομένων. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

 

“Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που στόχο έχει να μάθει στους συμπολίτες μας να καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά και έχουν περάσει από το πρόγραμμα αυτό και εκατοντάδες οικογένειες”, δήλωσε o υπεύθυνος για την οργάνωση του προγράμματος Τάσος Λιθουργίδης, διευθυντής του Αγροκτήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

 

Από τα προηγούμενα χρόνια, περισσότεροι από 2.500 μεμονωμένοι πολίτες έχουν αποκτήσει για μια χρονιά το δικό τους “μπαξε”. Στους κατόχους των λαχανόκηπων παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη με φοιτητές του Τμήματος και γεωπόνους, νερό άρδευσης με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε λαχανόκηπο, καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 120 € ετησίως. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιηθούν για τις λειτουργικές ανάγκες των λαχανόκηπων, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

 

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων λαχανόκηπων, στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ (περιοχή «Πράσινα φανάρια» Θέρμης) ή στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας: E-mail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
, Φαξ: 2310 473556, Τηλ. 2310 473842 & 2310 473792.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕίμαστε πανέτοιμοι, ας κάνουν εκλογές όποτε θέλουν
Επόμενο άρθροΟι εμπορικές διαμάχες ζημιώνουν την παγκόσμια οικονομία