Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 16:33

Ο «ισχυρός άνδρας» της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA), Γκόρντον Τέιλορ, έχει δωρίσει 500.000 λίρες (617.000 δολάρια) στο ταμείο των παικτών της Premier League για σκοπούς της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS), σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ την Τρίτη (7/04).

Ο 75χρονος Τέιλορ, ο οποίος όπως μεταδόθηκε φέρεται να έχει ετήσιο μισθό 2.3 εκ. λιρών, είχε επικριθεί επειδή αρνήθηκε να δεχτεί τη μείωση των αποδοχών του στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, σε μία περίοδο που συζητούνται μισθολογικές περικοπές για τους παίκτες και τους προπονητές της κορυφαίας κατηγορίας του Νησιού.

Η PFA αντιπροσωπεύει τους παίκτες σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου στην Αγγλία και την Ουαλία, συμπεριλαμβανομένων και των χαμηλόμισθων ποδοσφαιριστών κατώτερων κατηγοριών του πρωταθλήματος.

Το βρετανικό «Sky Sports» ανέφερε ότι η Ένωση έχει κάνει ξεχωριστή δωρεά 1 εκ. λιρών από μέλη της εκτελεστικής επιτροπής στο ταμείο.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, συμμετείχε με τον συμπαίκτη του, Τζέιμς Μίλνερ, στην οργάνωση του σωματείου ως τρόπου υποστήριξης του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που ασχολείται νυχθημερόν με την πανδημία.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος συμφώνησε να προχωρήσει σε δωρεά ύψους 20 εκ. λιρών τμηματικά στο NHS και τις τοπικές κοινότητες.

Παίκτες και προπονητές έχουν επικριθεί επειδή δεν έλαβαν περικοπές των μισθών τους κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά ο Τέιλορ τους υπερασπίστηκε λέγοντας ότι οι παίκτες ήταν πρόθυμοι να παραιτηθούν από μέρος των εισοδημάτων τους, αλλά όχι να αφήσουν τους ιδιοκτήτες των συλλόγων να μην προβούν σε ανάλογη κίνηση.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 16:36

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες Μ. Εβδομάδας και Πάσχα-Μεταδόσεις από την ΕΡΤ
Επόμενο άρθροΠερικοπή 50% στις απολαβές του Απριλίου στην Γκραν Κανάρια