Ακόμα και το ενδεχόμενο δόλου εξετάζει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας μετά το φιάσκου με τους χάρτες του ημερολογίου της για το 2019, που αναγράφουν την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” και το ψευδοκράτος ως “Βόρεια Κύπρος”.

 

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργείται έρευνα με αντικείμενο τη διερεύνηση ενδεχόμενου δόλου όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση, ενώ το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε τη διενέργεια διοικητικής έρευνας για την επίρριψη ευθυνών.

 

Μετά το σάλο, όλο το Τμήμα Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου του Σώματος, 14 άτομα συνολικά, “ξηλώθηκε”. Πρόκειται για αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, που ασχολήθηκαν με την έκδοση του ημερολογίου του 2019, είχαν μάλιστα συστήσει και επιτροπή που θα εξέταζε τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές του, και υπέγραψε μάλιστα και την παραλαβή τους.

 

Επιπλέον, ανακλήθηκαν άμεσα όσα από τα ημερολόγια είχαν διατεθεί σε αστυνομικές Υπηρεσίες. Συνδικαλιστές της αστυνομίας σημείωναν πως η ζημιά ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τυπώθηκαν ήδη τουλάχιστον 40.000 ατζέντες με τους συγκεκριμένους χάρτες, ενώ ήταν προς τύπωση επιπλέον 20.000.

 

Ο σάλος ξέσπασε όταν τα πρώτα ημερολόγια έφθασαν στην Θεσσαλονίκη και άλλες κεντρικές υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας. Στην αστυνομική ανακοίνωση γινόταν λόγος πως σε “χάρτες που εμπεριέχονται σε αυτά, εκ παραδρομής έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών μας χωρών”.

 

Σημειώνεται πως ενώ η ΕΛΑΣ διαθέτει τυπογραφείο, η έκδοση των ημερολογίων ανατίθεται σε ιδιωτικές εταιρείες εκτυπώσεων.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπολύθηκε από τον ΑΝΤ1 η Μπάγια Αντωνοπούλου
Επόμενο άρθροΜε το νέο έτος ο διαγωνισμός για την διασύνδεση της Κρήτης