Η Ρόδος θα φιλοξενήσει τον Μάρτιο δυο κορυφαίους επαγγελματικούς αγώνες ποδηλασίας, που αναμένεται να θέσουν το νησί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ποδηλατικού ενδιαφέροντος σε μία περίοδο πριν την έναρξη της θερινής σεζόν, καθιερώνοντας το νησί σαν τον ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

 

Πρόκειται για τους επαγγελματικούς αγώνες ποδηλασίας International Rhodes Grand Prix και International Tour of Rhodes που θα διεξαχθούν στη Ρόδο στις 3 Μαρτίου και στις 8 με 10 Μαρτίου αντίστοιχα.

 

Πέραν από το να τοποθετούν το νησί στο παγκόσμιο καλεντάρι ποδηλασίας και να το καθιερώνουν ως προορισμό αθλητικού τουρισμού υψηλών προδιαγραφών και επιδόσεων, οι ανωτέρω διοργανώσεις συμβάλουν στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού και κατ’ επέκταση στην προβολή των προορισμών αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

 

Οι αθλητές, με την συμμετοχή τους σε αγώνες υψηλού επιπέδου, έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την προετοιμασία τους για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο στην Ευρώπη, να θαυμάσουν τις ομορφιές της Ρόδου και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα προορισμό ο οποίος προσφέρει ποικιλία εμπειριών.

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός των ανωτέρω δράσεων είναι 50.000 ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν κατά 19.950 ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα βαρύνει τον Δήμο Ρόδου και τον Ποδηλατικό Όμιλο.

 

Συνδιοργανωτές των δύο επαγγελματικών αγώνων, είναι το τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «Ροδήλιος» και o Δήμος Ρόδου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤηλεφώνημα για βόμβα στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΠροσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το Υπ. Παιδείας