«Θα συνεδριάσουν τα όργανα, θεσμικά θα παρθούν οι αποφάσεις, δύσκολο πάντως να συνεχίσει ο Σπύρος Δανέλλης στο Ποτάμι» δήλωσε στον  ο Γιώργος Μαυρωτάς, αντιπρόεδρος του κόμματος, μιλώντας στον news247 στους 88,6.

 

Όπως είπε, η ψήφος εμπιστοσύνης και η πρόταση μομφής είναι ζητήματα κομματικής πειθαρχίας. «Όταν το κάνεις μάλλον είσαι σε λάθος κόμμα» τόνισε ο κ. Μαυρωτάς και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τις ευθύνες της (για τη θετική ψήφο Δανέλλη), καθώς θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη με δεδομένο ότι θέλει τη συνεργασία με το Ποτάμι σε κάποια θέματα.

 

Μίλησε μάλιστα για χτύπημα κάτω από τη ζώνη από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε το Ποτάμι να φαίνεται ως μπουφές που ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει όποιον βουλευτή θέλει».

 

Κατά τον ίδιο υπήρχαν άλλες λύσεις εκτός από την ψήφο εμπιστοσύνης, όπως η ψήφος ανοχής κάνοντας λόγο για επίδειξη ισχύος από τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε αυτή την επιλογή. Έκανε λόγο επίσης για σκηνοθετημένο διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς, όπως είπε, και η ΚΟ των ΑΝΕΛ παραμένει και δεν διαλύεται και αφήνει άλλους δύο στην κυβέρνηση για να τη στηρίξουν.

 

Εκτίμησε τέλος ότι πιθανότερος χρόνος για τις εκλογές είναι ο Μάιος

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Παπακώστα καταγγέλλει ότι την απειλούν
Επόμενο άρθροΣήμερα κρίνεται η τύχη του Brexit