«Με όρους παρακράτους λειτουργούσε πάντα η Νέα Δημοκρατία και η δικαιοσύνη δύσκολα θα ολοκληρώσει την εργασία της όταν η κα. Τουλουπάκη παρεμποδίζεται συνεχώς από απειλές, μηνύσεις, αναφορές και πειθαρχικά συμβούλια» υποστήριξε η κα. Θεοδώρα (Δώρα) Αυγέρη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και τον Γιώργο Πίκουλα η κα Αυγέρη, δήλωσε ότι «ως μέλος της προανακριτικής αρνήθηκε να ακούσει το επίμαχο ηχητικό υλικό που έφτασε στην προανακριτική διότι πρόκειται για υλικό που είναι παρανόμως αποκτημένο». Ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του κ. Μιωνή, η κα. Αυγέρη επεσήμανε ότι «έχει γίνει η αυτοκριτική και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με το κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας. Η ίδια επίσης υποστήριξε ότι δεν προκύπτει κάτι ποινικά επιλήψιμο για τον κύριο Παπαγγελόπουλο και αποτελεί ωδή προς την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.»

Η κα. Αυγέρη υποστήριξε ακόμα ότι «θα πρέπει να μεταφραστεί και να κατατεθεί στην προανακριτική το κείμενο της μητρικής Novartis σε σχέση με το συμβιβασμό που έκανε με το αμερικανικό δημόσιο καθώς προκύπτει ότι πληρώνει αμαρτίες της Novartis Hellas και του κ. Φρουζή για αθέμιτες πρακτικές». Τέλος δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία πάντα λειτουργούσε με τους όρους του παρακράτους κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ήδη από το 2016 και ίσως και νωρίτερα παρακολουθούσε υπουργούς και κρατούσε το υλικό για να τα χρησιμοποιήσει τη στιγμή που θεωρούσε αυτή κατάλληλη». «Αν ο κ. Μιωνής ήθελε να συνεισφέρει θα μπορούσε να το κάνει πολύ νωρίτερα όταν είχε καταθέσει στην προανακριτική από τις 26 Φεβρουαρίου», επεσήμανε.

Ως προς τη συναίνεση, η κα. Αυγέρη κατέληξε σημειώνοντας ότι «o κ. Μητσοτάκης ζητούσε την συναίνεση την περίοδο της πανδημίας την παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ορθώς έπραξε και θα συνεχίσει να το κάνει και για τα εθνικά ζητήματα διότι απλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Νέα Δημοκρατία».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων από το Δήμο Αθηναίων
Επόμενο άρθροΣτο 5,8% η ύφεση μέχρι το τέλος του χρόνου