Εως τις 30 Ιουνίου πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα 2020 στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που χαρακτηρίστηκαν πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δεν έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς μέχρι σήμερα.

Οι εργοδότες πιστώνουν το σύνολο του Δώρου που αντιστοιχεί στο ήμισυ του μισθού ή ημερομισθίου όπως είχε οριστεί την προηγουμένη της ημερομηνίας αναστολής της εργασιακής σχέσης.

Στη συνέχεια υποβάλλουν από την 1η έως τις 10 Ιουλίου στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ σε ειδικό έντυπο τα στοιχεία των εργαζομένων μισθό, αναλογούσες εισφορές καθώς και το ΙΒΑΝ της επιχείρησης η του εργοδότη προκειμένου να πιστωθεί το ποσό του Δώρου που επιβαρύνει το Κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο εργοδότης επιβαρύνεται με το ποσό του δώρου που του αναλογεί έως την ημερομηνία έναρξης της αναστολής της σύμβασης.

Πριν λίγες ημέρες, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ υπουργική απόφαση που προβλέπει το νέο έντυπο που οφείλουν να υποβάλουν οι εργοδότες, κατά το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, προκειμένου το κράτος να τους πιστώσει την αναλογία του Δώρου Πάσχα 2020, για τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους βρίσκονταν σε αναστολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Γιατί προανήγγειλε κυβερνητικές αλλαγές από τα Ιεροσόλυμα

Κορωνοϊός: Γιατί βρέθηκε στο «κόκκινο» η Θράκη με έξαρση των κρουσμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Το κινητό τηλέφωνο αποκάλυψε την εμμονή της 35χρονης με την Ιωάννα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤο πρώτο βίντεο μετά την εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνισή της
Επόμενο άρθροΕπιδόματα ανεργίας: Επεκτείνονται κατά δύο μήνες