Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προτείνει με δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες το ΚΚΕ τοποθετείται με αίσθημα ευθύνης. Οι υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, πρέπει να συνοδεύονται με κυβερνητικά μέτρα, που να διασφαλίζουν ταυτόχρονα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούνται εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας.

Αυτά θεωρούμε ότι είναι:

1ον. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

2ον. Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημοσίων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

3ον. Με κυβερνητική απόφαση να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:

-Σε όσους εργαζόμενους νοσούν.
-Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης.
-Σε όσους καλούνται να αναλάβουν την φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους.
-Σε όσους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

4ον. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

5ον. Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι, επίσης, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή οι αυτοαπασχολούμενοι στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.

Ο ελληνικός λαός ήδη πληρώνει πάρα πολλά. Πληρώνει πανάκριβα τις αιματηρές περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας, την υποχρηματοδότησή του, την εμπορευματοποίηση, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις. Δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, δεν μπορεί να πληρώσει ξανά».

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνοδικό το άνοιγμα για Αθήνα και Ευρώπη
Επόμενο άρθροΚως: Σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με τουρκική ακταιωρό (βίντεο)