«Η μόνη χρήσιμη για το λαό, πραγματικά, ψήφος, είναι μόνον αυτή στο ΚΚΕ» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος που μετράει. Μέχρι την τελευταία μέρα, μέχρι την τελευταία ώρα δίνουμε τη μάχη να μην χαθεί καμιά ψήφος για το κόμμα μας. Η ψήφος στο ΚΚΕ που χάνεται, λόγω αποχής, στην ουσία ενισχύει τους αντιπάλους του λαού μας. Στις 7 του Ιούλη πάμε και ψηφίζουμε ΚΚΕ. Είναι η ψήφος που μετράει για το λαό. Γιατί την επόμενη μέρα, για το λαό σημασία δεν θα έχει πού θα κάτσει η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και στο δεύτερο, αν θα έχουμε μια κυβέρνηση αυτοδυναμίας, ή συνεργασίας με κάποιο κόμμα συμπλήρωμα, ούτε το αν και πόσα κόμματα μιας χρήσης θα μπουν στη Βουλή», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. «Αυτό που θα έχει σημασία για το λαό την επόμενη μέρα, είναι πόσο δυνατό θα είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Γιατί το ΚΚΕ, με σημαία τις ανάγκες και το δίκιο του λαού, θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που θα είναι εχθρική για το λαό. Ακριβώς γιατί θα είναι άλλη μια κυβέρνηση των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα συνεχίζει να τσακίζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων».

«Στις 7 του Ιούλη έχετε να επιλέξετε, ανάμεσα σε τέσσερις μνημονιακούς και δύο φασίστες – ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ. Αυτή είναι η ουσία. Γι’ αυτό σας λέμε με όλη τη δύναμη της φωνής και της καρδιάς μας. Τώρα μόνο ΚΚΕ. Για να λάμψει η ελπίδα, η αλήθεια, η δύναμη του λαού» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι την επόμενη μέρα, ο λαός θα έχει να αντιμετωπίσει «τους μειωμένους μισθούς και τις συντάξεις, τους απογειωμένους φόρους, την εμπορευματοποιημένη παιδεία και υγεία», αλλά και νέα μέτρα, «νέο ξεζούμισμα», με περιστολή των κοινωνικών κατακτήσεων, «με την ελαστικοποίηση των ωραρίων και των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς», όπως και τις «επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ-ΕΕ». «Θα έχει με δυο λόγια να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση, η οποία όλα τα παραπάνω θα τα πει στις προγραμματικές της δηλώσεις, θα τα φέρει στη Βουλή με τα επόμενα νομοσχέδιά της, θα τα τρέξουν οι διάφοροι υπουργοί και τα στελέχη της».

«Ποιος λοιπόν θα είναι δίπλα στο λαό, τη νεολαία, απέναντι στη νέα επόμενη κυβέρνηση – που σύμφωνα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το νέο συσχετισμό που έχει διαμορφωθεί και δεν φαίνεται δυστυχώς να ανατρέπεται – θα είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Μπορεί, αλήθεια, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποδείχτηκε το παιδί για όλες, μα για όλες, τις δουλειές; Ψήφισε ένα μνημόνιο μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εφάρμοσε τρία…. Μπορεί, αλήθεια, απέναντι σε μια νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση να είναι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ; Μα αυτό, εκτός του ότι έχει συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και έχει κριθεί για το αντιλαϊκό του έργο, για το αντιλαϊκό του παρελθόν, σήμερα δηλώνει ξανά έτοιμο να στηρίξει τη ΝΔ, για να κάνει κυβέρνηση».

Ο λαός δεν μπορεί, επίσης, να εμπιστευτεί τα «κόμματα μιας χρήσης, που σπρώχνονται από το σύστημα για να βάλουν τρικλοποδιές, παγίδες στο λαό, όπως το κόμμα του Βαρουφάκη», ή το κόμμα του Βελόπουλου «που τον προορίζουν να παίξει το ρόλο μιας δήθεν πιο ‘σοβαρής’ Χρυσής Αυγής […] Δεν συζητάμε βέβαια καν για τη ναζιστική εγκληματική ΧΑ, αυτή τη δολοφονική συμμορία, η οποία, αφού γκρεμοτσακίστηκε από την τρίτη θέση, τώρα πρέπει να εξαφανιστεί και από τη Βουλή και από παντού» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Δίπλα στο λαό μας, τη νεολαία μας, και από τη σκοπιά των συμφερόντων τους, μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ. Κι αυτό το ξέρουν, όχι μόνο όσοι μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές. Γιατί ξέρουν, ακριβώς, πως τα δύσκολα είναι εδώ και στα δύσκολα ο λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ. Σκεφτείτε: Εάν το ΚΚΕ είχε 15% θα μπορούσαν να περάσουν αλήθεια τα μνημόνια, τα άλλα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα; Σε καμιά περίπτωση. Να γιατί η μόνη χρήσιμη για το λαό πραγματικά, ψήφος, είναι μόνον αυτή στο ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ, θα φέρνει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας. Την ίδια ώρα που κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα θα λένε στο λαό ‘δέξου θυσίες, μη ζητάς πολλά’» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Σημειώνεται πως στην συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές, Γιάννης Δελλής, Λεωνίδας Στολτίδης και Σεμίνα Διγενή.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός μπάσκετ: Παραμένουν «κόκκινοι» Γεωργιανός και Σταματόπουλος
Επόμενο άρθροΠροσοχή στους δρόμους!!! – ert.gr