Την άποψη ότι το φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα βρεθεί, όμως «οι συνολικότερες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις θα είναι πολύ σοβαρότερες και πολύ βαρύτερες», διατύπωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου της πανδημίας, πρέπει το βλέμμα μας να είναι στραμμένο στο αύριο, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός, το κίνημά του, οι αγώνες του, οι διεκδικήσεις του να είναι δυνατοί, να είναι δυνατός ο λαός μας να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση και κυρίως να ανοίξει τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί μέχρι σήμερα όλες αυτές οι αλλεπάλληλες πολιτικές και στρατηγικές αυτών που κυβέρνησαν και αυτών που έχουν την πραγματική εξουσία μάς οδήγησαν ως εδώ» ανέφερε.

Ερωτηθείς για τα κυβερνητικά μέτρα, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε: «Αν φύγουμε λίγο από την τεράστια προσπάθεια που κάνει το υγειονομικό επιτελείο, οι επιστήμονες, οι γιατροί, τους οποίους σεβόμαστε και ακούμε, ακόμα και αν μεταξύ τους έχουν επιμέρους ή γενικότερες διαφορές, και πρέπει να πούμε ότι κάνουν πολύ σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά, οι περισσότεροι με αυτοθυσία, είτε αναγκάζονται και διαχειρίζονται επιστημονικά τα ζητήματα σε επιτελεία είτε ευρισκόμενοι κυρίως μέσα στη μάχη, στις ΜΕΘ, στους διαδρόμους των νοσοκομείων, στα κέντρα υγείας και παντού όπου δουλεύουν γιατροί και νοσηλευτές είτε βρίσκονται στο προαύλιο των νοσοκομείων και στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, αναδεικνύοντας, δηλαδή, στην ουσία, τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει το κράτος, η κυβέρνηση, έτσι ώστε να προστατευθεί πραγματικά η υγεία του λαού μας, όλους αυτούς πρέπει να τους σεβόμαστε όλοι μας».

«Ήδη έχουμε πάνω από 115 χιλιάδες απολύσεις, έχουμε σοβαρά προβλήματα με απλήρωτη εργασία, με καθυστέρηση δεδουλευμένων, με αναστολή συμβάσεων, με μειώσεις μισθών στο 50% και άνω σε ορισμένες περιπτώσεις, με εντατικοποίηση της εργασίας, με εκ περιτροπής εργασία, δήθεν οικειοθελείς αποχωρήσεις οι οποίες στην ουσία και με βάση καταγγελίες που έχουμε ως κόμμα, αλλά και τα σωματεία των εργαζομένων, πρόκειται για αναγκαστικές παραιτήσεις με αφορμή την πανδημία, χωρίς να έχει σχέση με κάποια πραγματικότητα ή με κάποιο υπαρκτό πρόβλημα. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες που μπορεί να έχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι, όμως η εικόνα δυστυχώς είναι αυτή. Άρα αυτός ο κόσμος θέλει να προστατευτεί και δεν προστατεύεται με τα 800 ευρώ για 45 ημέρες. Δεν προστατεύεται με το να μένουν πάνω στο τραπέζι και να ισχύουν απόλυτα όλοι οι μνημονιακοί, αντεργατικοί νόμοι. Δεν προστατεύεται με τις ΠΝΠ, όπου ως ένα βαθμό προστατεύονται μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι λίγοι δηλαδή αυτού του τόπου και τελικά το λογαριασμό τον πληρώνουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα είτε είναι μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είτε είναι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επιστήμονες με μπλοκάκι είτε είναι αγρότες», επισήμανε ο κύριος Κουτσούμπας.

«‘Ολα αυτά τα ζητήματα θα καθορίσουν και την επόμενη μέρα. Δηλαδή μια κυβέρνηση, μια αστική κυβέρνηση, όπως είναι η σημερινή, θα αναγκαστεί να τη διαχειριστεί. Διότι θα πρέπει να πει στον ελληνικό λαό το πρόγραμμά της, θα πρέπει να μιλήσει εάν προτίθεται να βάλει νέα μνημόνια, ενώ εξελέγη τον περασμένο Ιούλιο, με διάθεση να περάσει την κρίση, να πάμε σε ανάκαμψη, επενδύσεις, με άλλες εκτιμήσεις, με άλλους ακόμα και κατατεθειμένους προϋπολογισμούς»

Επίσης  ευχήθηκε Καλό Πάσχα σημειώνοντας: «Ε, θα το φάμε το αρνί. Εγώ παρότι Ρουμελιώτης μπορεί να μην το φάω στη Λιβαδειά ή στη Λαμία, αλλά στο σπίτι μου στην Αθήνα μπορώ και στο φούρνο να το ψήσω, να ανάψουμε λίγα κάρβουνα και να ψήσουμε».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒόλος: Το ωράριο των κρεοπωλείων για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Επόμενο άρθροΣτ. Πέτσας: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενισχύσει τα μέτρα στήριξης και τον Μάιο και τον Ιούνιο (live)