Προσκλητήριο απευθυνόμενο προς όλους, αλλά ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους, «τα παιδιά της κρίσης», να δώσουν τη μάχη των βουλευτικών εκλογών για να βγει ισχυρό το ΚΚΕ, απεύθυνε απόψε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, τονίζοντας πως στην αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, «κρίνεται πόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα».

Ο κ. Κουτσούμπας εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ν.Δ. για την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών, ενώ για το κεντρικό δίλημμα των εκλογών παρατήρησε: «Σε αυτές τις εκλογές, δεν κρίνεται ποια θα είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ ή αν η ΝΔ, θα έχει αυτοδυναμία. Δεν κρίνεται ποια κόμματα θα είναι το συμπλήρωμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης. Σε αυτές τις εκλογές, κρίνεται πόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα. Πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, σημείωσε πως «το παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής» και της «δίκαιης ανάπτυξης», δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού» και πως «ο νέος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης, προετοιμάζεται ήδη με τα επίσημα προγράμματα των κομμάτων».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε προσωπικά στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη για τις πολιτικές τους και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο μεν Τσίπρας αναμασά τα γνωστά «πασοκικά» διλήμματα για την «επάρατο Δεξιά», που ο ίδιος όμως ξέπλυνε, ακολουθώντας καραμπινάτη δεξιά πολιτική. Ο δε Μητσοτάκης παριστάνει το νέο πουλέν του μεγάλου κεφαλαίου, διεκδικεί τη δόξα της αντιλαϊκής πολιτικής, που για τέσσερα χρόνια του έκλεψε ο Τσίπρας».

Ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, στάθηκε επίσης στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, επισημαίνοντας πως οι εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και «η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή» διαμορφώνουν όρους ακόμα και για θερμό επεισόδιο.

Το ΚΚΕ, όπως υπογράμμισε στην συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας, έχει επεξεργασμένο σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο, η Ελλάδα έχει έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες στο βιομηχανικό και αγροτικό τομέα, που μπορούν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή ευημερία, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Οι εκλογές δεν θα ανατρέψουν «το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα», μπορούν όμως, να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα σήμερα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας «το δρόμο της ανατροπής» εξήγησε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε, ότι «ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι η ψήφος που μετράει», ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, να δώσουν μαζί, σαν ένας άνθρωπος, την μάχη των βουλευτικών εκλογών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυλλήψεις στα Εξάρχεια για ναρκωτικά – Βρέθηκε πιστόλι σε πεζοδρόμιο
Επόμενο άρθροΠεριφέρεια Πελοποννήσου: Πρόταση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ για τον Ανάβαλο