Τις θέσεις του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για το Περιβάλλον, ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στη Βουλή.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του): «Τσαλαπατάτε βάναυσα, την ίδια την έννοια του δάσους και της σχετικής επιστήμης -αφού πια δεν θα είναι οι κρατικοί δασολόγοι, υπεύθυνοι για να εξετάσουν τι είναι δάσος, αλλά οι κατά τόπους μηχανικοί και δικηγόροι που συνάπτουν συμβόλαια και χτίζουν μέσα στο δάσος, που δήθεν πρέπει να προστατεύσουν- αποδεικνύοντας φυσικά πως η επιστήμη είναι καλή μόνο όταν μας βολεύει…
Μετατρέπετε όλη τη χώρα σε ένα απέραντο εργοτάξιο που ψάχνει πετρέλαιο, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας κάθε αντίρρηση των τοπικών κοινωνιών και μάλιστα με ψευδεπίγραφα και σχεδόν αστεία επιχειρήματα των υπουργών σας πως “δεν είναι κάτι” αυτό…

Δίνετε μια σειρά δωράκια σε διάφορους επιχειρηματίες με κάθε είδους φωτογραφικές διατάξεις. Καλά, αυτό το έχουμε συνηθίσει. Είναι γνωστή η πρακτική όλων σας.
Και φυσικά στο υψηλά ιστάμενο προσωπικό, όπως τα μέλη του ΔΣ, αυτού του υπερφορέα που ετοιμάζετε, δίνετε και μισθό πρόκληση των 8.000 ευρώ, την ώρα που ο λαός υποφέρει. Η βρώμικη δουλειά από ό,τι φαίνεται πρέπει να πληρώνεται αδρά.

Η συζήτηση, πως μια νέα πιο βαθιά κρίση είναι προ των πυλών, έχει φουντώσει ανάμεσα στους εργαζόμενους που καταλαβαίνουν, ποιος για άλλη μια φορά θα πληρώσει την λυπητερή.
Κι ενώ οι επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία θα είναι ακόμα μεγαλύτερες, γεγονός που κι εσείς δεν μπορείτε να κρύψετε, λόγω και της “μονοκαλλιέργειας” του τουρισμού, θα φέρετε λέτε μια διάταξη “κόλαφο”, αποσύροντάς την από σήμερα, αλλά θα την πάτε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, που μετατρέπει το κέντρο της Αθήνας σε τουριστική ζώνη ξενοδοχείων με πολλές εκατοντάδες κλίνες.

Δεν περιμέναμε φυσικά ότι η πανδημία θα σας έβαζε μυαλό. Το μυαλό σας -κάποιοι από εσάς- το χρησιμοποιείτε μόνο για να τρομοκρατείτε τον κόσμο, να τον καθηλώνετε άβουλο, άπραγο, αμίλητο φορτώνοντάς τον και με ατομικές δήθεν ευθύνες που δεν έχει, παρότι τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πράγμα που δεν κάνετε όλοι από σας».

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε λέγοντας: «Το σχέδιο νόμου που φέρνετε, είναι σχέδιο που θυσιάζει τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού, προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη κάποιων μεγάλων επιχειρήσεων.
Και δεν μπορεί ορισμένοι να “πέφτουν από τα σύννεφα”, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, είτε με την μεθόδευση, γιιατί ο τρόπος του να φέρουμε στα μουλωχτά το νομοσχέδιο, για να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές, είναι πασίγνωστος. Διαπρέψατε 5 χρόνια σε αυτό κι εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τους ισχυρισμούς του κ. Χατζηδάκη, ότι το νομοσχέδιο ήταν στη διαβούλευση για καιρό, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι προκλητικοί, όχι μόνο γιατί το μισό σχεδόν νομοσχέδιο δεν ήταν στη διαβούλευση, αλλά και γιατί η διαβούλευση του είπε πρακτικά “πάρ’ το πίσω”.
Το περιεχόμενο επίσης του σχεδίου νόμου δεν προκαλεί κανενός είδους έκπληξη σε κανέναν».

Oλοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι: «Στην ουσία, ομολογείτε όλοι σας, πως αυτό το σύστημα δεν χωρά τις πραγματικές ανάγκες του λαού.
Αφήστε αυτά που ξέρετε…
Το σύστημα αυτό που υπηρετείτε, δεν είναι ούτε ορθολογικό, ούτε μονόδρομος.

Το περιβάλλον μπορεί πραγματικά να το υπερασπίσει ο ίδιος ο λαός, όταν αποφασίσει να σας διώξει οριστικά από την διακυβέρνηση και να πάρει ο ίδιος την εξουσία, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, θέτοντας κάτω από το δικό του σχέδιο και έλεγχο την οικονομία.
Τότε θα μπορέσει πραγματικά να ικανοποιήσει την ανάγκη του να ζήσει σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, για να προστατέψει την υγεία του και συνολικά τις ανάγκες του, να ζήσει με ευημερία και όχι με μεμψιμοιρία».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥπό έλεγχο η πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην Πατησίων
Επόμενο άρθροΗ ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα θα οδηγούσε σε έως 15.000 θανάτους