Κάθε υποψήφιος γονέας χρειάζεται πλέον να κάνει μία μόνο αίτηση στο Εθνικό Σύστημα Υιοθεσίας και Αναδοχής και με αυτή την εξέλιξη -έως τώρα έκανε πολλές αιτήσεις σε πολλαπλές δομές και περνούσε από πολλές κοινωνικές υπηρεσίες με μεγάλο διοικητικό φόρτο- ο χρόνος για υιοθεσία μειώνεται από τα τρία χρόνια στον ένα χρόνο, εξηγεί στην ΕΡΤ η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και επισημαίνει πως «Η έναρξη των εκπαιδευτικών σεμιναρίων και της διαδικασίας συνταιριάσματος που θα ακολουθήσει εντός Ιουνίου, αποτελεί μια σημαντική τομή στην προστασία των παιδιών στη χώρα μας.»

Από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας άρχισε ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης ανάδοχων και θετών γονέων, που αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο και την ένταξή τους στη διαδικασία συνταιριάσματος με τα παιδιά προς αναδοχή ή υιοθεσία. Τις προσεχείς εβδομάδες θα ξεκινήσουν εκπαιδεύσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τον Μάιο, ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή κατάρτιση 120 ειδικών στον τομέα της παιδικής προστασίας, οι οποίοι με τη σειρά τους ξεκινούν άμεσα την εκπαίδευση των υποψηφίων γονέων σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης, ξεκίνησε στις 30 Μαίου, από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η διαδικασία αποτελεί σύμφωνα με τον Νόμο, προϋπόθεση για την εγγραφή των υποψήφιων γονέων στο Εθνικό Μητρώο και την ένταξή τους στη διαδικασία «συνταιριάσματος» με τα παιδιά προς αναδοχή ή υιοθεσία.

Ο εκπαιδευτικός κύκλος, που μόλις ξεκίνησε, απαρτίζεται από εβδομαδιαία μαθήματα διάρκειας 5 ωρών και θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Ιουλίου, ενώ τις προσεχείς εβδομάδες θα ξεκινήσουν εκπαιδεύσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Η Μπάγερν θέλει τον Χάβερτς»
Επόμενο άρθρο«Η ψυχολογική της κατάσταση είναι δύσκολη αλλά το παλεύουμε»