Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης των επιδομάτων στέγασης και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς και των αναπηρικών επιδομάτων μετά το τέλος Μαΐου, άφησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κα. Μιχαηλίδου επισήμανε ότι έχει δοθεί τρίτη παράταση έως τις 31 Μαΐου των επιδομάτων ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στέγασης για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, καθώς δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και δικαιολογητικά. Στόχος, είπε, είναι η θωράκιση της δημόσιας υγείας.

«Αν οι λοιμωξιολόγοι θεωρήσουν ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία της πανδημίας συνεχίζονται, ίσως χρειαστεί να παρατείνουμε τα επιδόματα αυτά για ακόμα κάποιο καιρό», «παράλληλα με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ανέφερε ότι εστάλησαν περισσότερα από 120.000 sms και email στους δικαιούχους, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπάνε σε δήμους και κέντρα κοινότητας αλλά να ξέρουν ότι αυτοδίκαια παρατείνεται η ισχύς των επιδομάτων τους για όσο χρειαστεί.

Θα επαναλειτουργήσουν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε ότι θα επαναλειτουργήσουν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Πρόσθεσε ότι κάποια ΚΕΠΑ που ανήκουν στον Ε.Φ.Κ.Α. στη βόρεια Ελλάδα ήδη λειτουργούν.

«Παρατείναμε αυτοδίκαια αναπηρικές συντάξεις και αναπηρικά επιδόματα για τρεις μήνες», μέχρι τις 31 Μαΐου, διότι «οι επιτροπές αξιολόγησης αναπηρίας έχουν κλείσει» υπογράμμισε η κα. Μιχαηλίδου.

Για το ενδεχόμενο παράτασης των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, τόνισε ότι «όλα τα στοιχεία είναι δυναμικά, βλέποντας και κάνοντας» και διευκρίνισε: «Αν θεωρηθεί από τις επιτροπές ειδικών απαραίτητο, θα παραταθούν και τα αναπηρικά επιδόματα», ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέα σενάρια για Τσιμίκα και Νάπολι
Επόμενο άρθροΑ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική»