Χωρίς επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη ξεκαθάρισε από τη Λάρισα, μιλώντας στο πλαίσιο ημερίδας του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College με θέμα «Ηγεσία, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: Εμπειρία και προοπτικές στην Ελλάδα του σήμερα», ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς. Ο κ. Μπουραντάς σημείωσε ότι χωρίς την επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει πλούτος, κοινωνικό κράτος, παιδεία, υγεία, δεν υπάρχει κοινωνική προστασία.


«Πολύς κόσμος πιστεύει ότι καινοτομία είναι να κάνουμε μια πατέντα, να κάνουμε μια εφεύρεση. Αυτά είναι σημαντικά, αλλά καινοτομία είναι και το πως συσκευάζουμε τα καρύδια. Αρα αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι να κάνουμε σωστά πράγματα. Σημαντικό όμως είναι να τα κάνουμε και διαφορετικά για να τα πουλάμε και σε πολύ καλές τιμές».
Ο κ. Μπουραντάς χαρακτήρισε παράλληλα εχθρικό το πλαίσιο που υπάρχει απέναντι στην επιχειρηματικότητα, το οποίο εκφράζεται με πολλούς τρόπους. «Αν θέλουμε επιτέλους μετά από 10 χρονια να σταματήσει αυτός ο κατήφορος προς τον πάτο, γιατί πάτος υπάρχει ακόμη, πρέπει να δούμε αυτά τα θέματα πολύ σοβαρά».
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, στον χαιρετισμό που απηύθυνε υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια είναι υπέρ της παραγωγικής επανάστασης. «Αν δεν παράξεις δεν μπορείς να έχεις μοντέλο κοινωνικής δικαιοσύνης».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι καινοτόμα στον τουρισμό, στην επιχειρηματικότητα και έχει κάνει τις απαραίτητες υποδομές. «Αυτή τη στιγμή μέσω του RIS και άλλων προγραμμάτων ενισχύουμε επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σ. Γιαννακόπουλος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από καινοτόμα επιχειρηματικότητα και από ηγετικό μάρκετινγκ και μάνατζμεντ. «Εμείς ως Επιμελητήριο έχουμε προχωρήσει σε συνέργειες με την Περιφέρεια και τους δήμους γιατί η Λάρισα και η Θεσσαλία πρέπει να βγει μπροστά».
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ακόμη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης και η α’ αντιπρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών κ. Καλ. Τζήκα.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπελευθέρωση των κρατουμένων της Τιενανμέν ζήτησε η Ε.Ε.
Επόμενο άρθροΣυμφωνία συνεργασίας μεταξύ Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι