Με αξιοπρέπεια θα πάω ως το τέλος, δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, χαρακτηρίζοντας ως βέβαιο ότι η χθεσινή απόφαση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου αποτελεί προπομπό για Ειδικό Δικαστήριο. «Είναι τεράστια η προσπάθεια να συγκαλυφθούν τα σκάνδαλα (Novartis- Λίστα Λαγκάρντ) που στοιχειώνουν τα δύο κόμμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), τόνισε και μίλησε για «κυβέρνηση παγιδευμένη σε ολέθρια σφάλματα» αλλά για «εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος», σχετικά με τον τρόπο που έγινε χθες η ψηφοφορία.

«Σύμφωνα με τα άρθρα 155 και 157/3 η ψηφοφορία έπρπει να διεξαχθεί χωριστά για κάθε αδίκημα και μυστικά, ενώ είδαμε βουλευτές να περιφέρονται δείχνοντας τι ψηφίζουν», ανέφερε.

«Να μας πει ο Άδωνις Γεωργιάδης γιατί δεν κατέθεσε ο Σαμαράς», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «ακόμη κι αν ψήφιζε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ «η απόφαση ήταν προειλημμένη».

Μίλησε επίσης για τεράστιες ευθύνες στους 4 εισαγγελικούς λειτουργούς, επισημαίνοντας ότι περί Ρασπούτιν κατέθεσε μόνον ένας, η κυρία Ράικου.

. Με 175 υπέρ σε σύνολο 177 ψηφισάντων έγινε δεκτή η πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ να επεκταθεί το διερευνητικό πεδίο της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και πλέον τα αδικήματα είναι επτά για τον πρώην υπουργό.

«Δεν υπήρξε λαθροχειρία, προστατεύτηκε το ψηφοδέλτιο με βασικό πυρήνα τη μυστικότητα της ψηφοφορίας», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας  σχετικά με το μοναδικό διπλωμένο ψηφοδέλτιο, που έριξε εκ παραδρομής ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης. Η εφορευτική επιτροπή πήρε απόφαση να ανοιχτεί η κάλπη και επειδή ήταν ένα μόνο το ψηφοδέλτιο που διακρινόταν ότι είναι χωρίς φάκελο επεστράφη στον βουλευτή ο οποίος αφού το έβαλε σε σφραγισμένο φάκελο, το έριξε στην κάλπη.

Ο συνήγορος Υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου . Δημήτρης Τσοβόλας μίλησε για παράνομη διαδικασία όχι μόνο με αφορμή – όπως ανέφερε- το γεγονός αυτό της ψήφου του κυρίου Καλογιάννη αλλά και στο ότι δεν υπήρχε χωριστά το δικαίωμα ψήφου για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη.

“Απροκάλυπτα και σε απευθείας μετάδοση, δεν δίστασαν να «διορθώσουν»  βουλευτή που ψήφισε άκυρο και να επαναλάβουν τη διαδικασία ανοίγοντας την κάλπη για να αφαιρέσουν το  «λάθος» ψηφοδέλτιο και να ξαναψηφίσει ο βουλευτής αυτή τη φορά «σωστά», ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ‘Ολγα Γεροβασίλη με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής τον ενημέρωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος μόνον οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘετική η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΕρευνητές Δημόκριτου: Προτείνουν ένα νέου τύπου γρήγορο τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού