Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και την Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για το Brexit το οποίο θα λάβει χώρα και επίσημα αύριο στη μία μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής εξήγησε ότι «πολιτικά αυτό που ξεκινά είναι μια μακρά περίοδος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους 27 και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν τελειώσαμε με το διαζύγιο. Αποφασίστηκε ο χωρισμός, η νέα σχέση μένει να καθοριστεί μέχρι το τέλος του 2020. Ζημιά θα προκύψει και για τους δυο κατά την γνώμη μου μεγαλύτερη για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Όσον αφορά τον διαγωνισμό για το πλωτό φράγμα στο Αιγαίο ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «θεωρώ αθλιότητα και πεταμένα λεφτά αυτό το φράγμα που θα κοστίσει 500.000 ευρώ και υποτίθεται θα ανασχέσει τις προσφυγικές ροές στο Αιγαίο και θα το προμηθευτεί ο Στρατός Ξηράς. Είναι τραγέλαφος. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε σε μία εβδομάδα. Σκεφτείτε τι μίζες πέφτουν σε αυτή την ιστορία. Αμφιβάλλω αν τέτοιες επιλογές είναι συμβατές και με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες και αν θα χρηματοδοτηθούν από κοινοτικά κονδύλια. Το πιθανότερο είναι να μας το τρίψουν στη μούρη και να πάει και αυτό εις υγείαν των κορόιδων των Ελλήνων φορολογουμένων. Είναι μια τρύπα στο νερό. Θα οδηγήσει σε αυτογελοιοποίηση την Ελληνική Κυβέρνηση. Στα πόσα μίλια θα το βάλουν πώς θα το στερεώσουν» αναρωτήθηκε.

Για τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «Οι χειρισμοί του κ. Μητσοτάκη στο ποδόσφαιρο έχουν οδηγήσει σε ένα τραγέλαφο. Για να εφαρμοστεί η πατέντα που ψηφίστηκε και μάλιστα με αναδρομική ισχύ πρέπει να αλλάξει ο σχετικός κανονισμός από την αρμόδια επιτροπή στην Ελλάδα και να εγκριθεί και από την Fifa που σημαίνει ότι μπορεί να μην εφαρμοστεί στο παρόν πρωτάθλημα. Οι αντιδράσεις του Μητσοτάκη απέναντι στον Σαμαρά, στον Μαρινάκη και στον Σαββίδη δεν δείχνουν την εικόνα ενός ισχυρού Πρωθυπουργού που δεν εκβιάζεται. Δίνουν την εικόνα ενός ανθρώπου που είναι όμηρος των Βαρόνων του χρήματος και του κόμματός του».

Τέλος για τις διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το συνέδριο ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε ότι «όλοι πρέπει να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους και να βρεθούν συνθετικές λύσεις. Δεν μου αρέσει καθόλου να διαβάζω διαρροές από τα κορυφαία συλλογικά όργανα του κόμματός μου. Ήμουν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός μου, είμαι από τους συνιδρυτές και του Συνασπισμού παλιότερα και του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια για αυτό κάνω μια έκκληση: συσπείρωση, σύνθεση απόψεων, σοβαρότητα. Έχουμε αδιαφιλονίκητο ηγέτη τον Τσίπρα, έχουμε σχεδιάσει με ομόφωνες αποφάσεις ένα δρόμο προς το συνέδριο, εκπροσωπούμε το 32% που είναι το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να υπηρετήσουμε».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈλεγχοι τώρα στην ΑΓΕΤ από χημικούς για δείγματα RDF μέσα στο εργοστάσιο
Επόμενο άρθροΔήμος Βόλου: Να σταματήσει η ΑΓΕΤ την καύση rdf από τη Φυλή μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων