Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» που παρουσίασε χθες στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, και εξειδίκευσαν στελέχη του κόμματος, μίλησε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντώντας και στις αιτιάσεις της κυβέρνησης, αντέτεινε ότι το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» βρίσκεται σε ακριβώς αντίθετο προσανατολισμό από το πρόγραμμα της ΝΔ.

Πρόκειται, εξήγησε, για ένα πακέτο 13,5 δις ευρώ με χρονικό ορίζοντα τεσσάρων μηνών που στοχεύει να περιορίσει την ύφεση χωρίς να υπάρξουν αρνητικές μεταβολές στην αγορά εργασίας.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι το πρόγραμμα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

  • Στην στήριξη της εργασίας ώστε να μην μεταβληθούν αρνητικά οι εργασιακές σχέσεις, αλλά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
  • Στην χορήγηση εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε συγκεκριμένη κατηγορία πληθυσμού (εποχικοί εργαζόμενοι, καλλιτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι.
  • Στην απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων.
  • Στην χορήγηση ειδικού πακέτου στήριξης του τουρισμού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που είναι απόλυτα κοστολογημένο και εφικτό. «Δεν λέμε κάτι περισσότερο από αυτό που κάνουν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Είναι όμως ένα πρόγραμμα που είναι σε απόλυτα αντίθετο προσανατολισμό από τον προσανατολισμό της κυβέρνησης» δήλωσε

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Μπέου στους καλλιτέχνες: «Τα μπουλούκια των κουλτουροπασχόντων θέλουν να επιβάλλουν την άποψή τους για θέματα που δεν τους αφορούν»
Επόμενο άρθροΈνταξη 195 συσκευασιών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων στον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων