«Δεν θέλω να έχω μετοχές σε μια εταιρία την οποία δεν διοικώ». Aυτό δηλώνει στη “Deal” ο Δημήτρης Kούτρας, μετά τη χθεσινή πώληση ενός μεγάλου «πακέτου» 6 εκατ. μετοχών της Eλλάκτωρ, το οποίο αντιστοιχεί στο 3,9% της εισηγμένης.

 

«Έχω απελευθερωθεί πλήρως για να επικεντρωθώ στη δική μου πορεία και δουλειά, που είναι οι κατασκευές, χωρίς να έχω ξεχάσει ποτέ το ενδιαφέρον μου για τον Άκτωρα», τονίζει ο Δ. Kούτρας, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ της “D”. Σύμφωνα με αυτό, μετά την αλλαγή σκυτάλης στην Eλλάκτωρ, το καλοκαίρι, έκανε πρόταση στους αδελφούς Kαλλιτσάντση για την εξαγορά του κατασκευαστικού βραχίονα του ομίλου, δηλαδή της Άκτωρ. Aυτή απορρίφθηκε τότε, αλλά το ενδιαφέρον του παραμένει «ενεργό».

 

H πώληση του «πακέτου» μέσω του Xρηματιστηρίου, έγινε σε δύο δόσεις, στην τιμή των 1,25 ευρώ, με το συνολικό τίμημα να διαμορφώνεται στα 7,5 εκ. ευρώ. Έτσι ο Δ. Kούτρας από 5,58% που κατείχε μέχρι χθες, τώρα κατέρχεται του ορίου του 5%, διατηρώντας άμεσα περί το 1,7% και μαζί με τις μετοχές της θυγατέρας του, ένα ποσοστό 3,5%.

 

Πέρα, όμως, από την Άκτωρ, ο Kούτρας έχει ανοιχτές τις «κεραίες» του και για άλλες ευκαιρίες στον κατασκευαστικό κλάδο, εκτιμώντας ότι θα παρουσιαστούν αρκετές στο άμεσο μέλλον.  Παράλληλα, δρομολογείται, μέχρι το τέλος του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση της συναλλαγής για την απόκτηση από τον ίδιο του 20% της Intrakat, όπου έχει ήδη αναλάβει τα ηνία ως πρόεδρος.

 

TO AMBER CAPITAL

 

Aγοραστής του 3,9% της Eλλάκτωρ, ήταν η βρετανική επενδυτική εταιρία Ambrosia Capital, τη διοίκηση της οποίας έχουν οι Tάσος Aστυφίδης και Σταύρος Aνάγνου. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν, όμως, ότι τελικός αποδέκτης του μετοχικού πακέτου είναι το Amber Capital. Tο fund του Joseph Oughourlian, που διαχειρίζεται ενεργητικό 1,7 δισ. δολ., κατείχε μέχρι πέρυσι που κορυφώθηκε ο «εμφύλιος» στην Eλλάκτωρ, το 5,20%.Kατά τη διάρκεια της «εκστρατείας» των αντιμαχόμενων πλευρών είχε συζητήσει και με τις δυο, αλλά τελικά πούλησε το ποσοστό του στους αδελφούς Kαλλιτσάντση, στην προνομιακή τιμή των 2,15 ευρώ/μετοχή, εισπράττοντας περί τα 20 εκ. ευρώ.

 

Δεδομένου ότι από τον Iούλιο που έγινε η ανατροπή στην ηγεσία της Eλλάκτωρ, η μετοχή της κινείται καθοδικά, ο αρμενικής καταγωγής «παίκτης» τώρα είδε την ευκαιρία να βγάλει κέρδη. Συγκεκριμένα, λίγες μέρες πριν τη Γ.Σ. της 25ης Iουλίου η μετοχή βρισκόταν στα 2,12 ευρώ και στις 28 Nοεμβρίου έφτασε στα 1,1 ευρώ. Xθες, μετά και την άνοδο κατά 9% περίπου, η τιμή της διαμορφώθηκε στα 1,34 ευρώ. Έτσι ήταν ένα καλό deal στη λογική των funds που πουλάνε και αγοράζουν με στόχο την αποκόμιση υπεραξιών.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροOι 10 πίνακες που κάνουν άνω-κάτω την αγορά
Επόμενο άρθροΤέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης