Τη διάσπαση του ΚΙΝΑΛ προαναγγέλλει ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ

 

Ο δρόμος της ΔΗΜΑΡ έχει χωρίσει οριστικά από αυτόν του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

 

Eυθύνες στη Φώφη Γεννηματά για τη διάσπαστη του ΚΙΝΑΛ επιρρίπτει ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στο Έθνος.

 

Όπως τονίζει ο ίδιος η κα. Γεννηματά «αντί ενός ισχυρού πολυσυλλεκτικού κεντροαριστερού φορέα, επέλεξε ένα μικρό και καθαρό κόμμα», ενώ την κατηγορεί πως εγκατέλειψε όχι μόνο τις θέσεις της ανανεωτικής αριστεράς αλλά και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

 

Αναφέρει στην συνέντευξη του στο Έθνος σε σχετική ερώτηση:

 

Κύριε Θεοχαρόπουλε, η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ μετά την “διαγραφή” σας. Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε και μαζικές αποχωρήσεις των στελεχών της από τα όργανα του ΚΙΝΑΛ, ενώ ορισμένα άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ παραμένουν. Τι ακριβώς συμβαίνει, νέα διάσπαση;

 

Ναι, έχει υπάρξει νέα διάσπαση του ΚΙΝΑΛ. Η πρώτη συντελέστηκε με την αποχώρηση του Ποταμιού και η δεύτερη με την απομάκρυνση της ΔΗΜΑΡ. Το ότι παραμένουν ορισμένα στελέχη του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ στο ΚΙΝΑΛ, παρά τις συλλογικές αποφάσεις των κομμάτων, δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Η αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ ήταν αυτονόητη. Ο χώρος μας χαρακτηρίζεται από πολιτική αξιοπρέπεια. Όταν διώχνουν το κόμμα σου από έναν φορέα δεν παραμένεις, λέγοντας μάλιστα ότι το εκπροσωπείς. Το ΠΑΣΟΚ για να αντιπαρέλθει τη νέα διάσπαση του ΚΙΝΑΛ χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές πρακτικές, αδικώντας και ό,τι πετύχαμε μαζί το προηγούμενο διάστημα.

 

Έχουν χωρίσει οριστικά οι δρόμοι σας με το ΠΑΣΟΚ;

Οι δρόμοι μας πλέον είναι διαφορετικοί, κάθε τι άλλο δεν θα είχε πολιτική λογική. Το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε συνέδριο τυπικά του ΚΙΝΑΛ, αλλά ουσιαστικά για ενιαίο φορέα του ΠΑΣΟΚ και όχι της κεντροαριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ με τις πολιτικές αποσκευές του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς θα μείνει σταθερή στο δρόμο της ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς.

 

Θα ξεκινήσετε κύκλο επαφών με προσωπικότητες του χώρου, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου;

Είμαι σε συνεχή επαφή με στελέχη, μέλη και φίλους του χώρου, όπως και με τον Γιώργο Παπανδρέου. Εξάλλου, δημόσια τον είχα συναντήσει πρώτος το 2016 για να τον πείσω να συμπορευτούμε για μια ισχυρή κεντροαριστερά. Μας συνδέουν κοινές θέσεις τόσο στα ζητήματα πολιτικής στρατηγικής και προσανατολισμού της κεντροαριστεράς απέναντι σε κάθε συντήρηση όσο και στα εθνικά θέματα, όπως φάνηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Συζητάτε με τον Σταύρο Θεοδωράκη για πιθανή συνεργασία;

Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις, δεν έχουμε συζητήσει για συνεργασίες. Θεωρώ ότι στη Συμφωνία των Πρεσπών έβαλε το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον. Για αυτό με συνεχάρη και ο ίδιος, σημειώνοντας την πολιτική τόλμη της ΔΗΜΑΡ. Εξάλλου, συνεργαστήκαμε μαζί πολύ καλά και στο ΚΙΝΑΛ με κοινές θέσεις απέναντι στον λαϊκισμό, προτείνοντας τομές μακριά από έναν παρωχημένο πολιτικά λόγο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤι σημαίνει η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές
Επόμενο άρθροTι απέγινε άραγε η υαλουργία «Γιούλα»;