Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021, 19:18

Ο Πελέ επέστρεψε σπίτι του, μετά από περισσότερο από ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο «Albert Einstein» στο Σάο Πάολο. Ένα χρονικό διάστημα φόβου, άγχους, μιας συνεχούς ανατροπής ειδήσεων από τη Βραζιλία, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Βραζιλιάνου θρύλου.

Η νοσηλεία στις 31 Αυγούστου, στη συνέχεια η επέμβαση στις 4 Σεπτεμβρίου για την αφαίρεση όγκου από το παχύ έντερο, η μακρά αποκατάσταση και οι χημειοθεραπείες.

Αστειευόμενος ο «Βασιλιάς» είπε, αφήνοντας το νοσοκομείο, ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στο γήπεδο, ενώ οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν αυτόν τον μήνα διαβεβαίωσαν ότι «η κατάστασή του είναι σταθερή».

Ο Πελέ, ο οποίος στις 23 Οκτωβρίου γίνεται 81 ετών, έγραψε στο instagram, μετά την επιστροφή του στο σπίτι:

«Όταν η διαδρομή είναι δύσκολη, γιορτάστε κάθε βήμα του ταξιδιού. Εστιάστε στην ευτυχία σας. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορώ πλέον να κάνω άλματα, αλλά τις τελευταίες ημέρες χτυπάω στον αέρα πιο συχνά από το συνηθισμένο. Είμαι τόσο χαρούμενος που επέστρεψα στο σπίτι μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα του νοσοκομείου Albert Einstein, που έκανε τη διαμονή μου ευχάριστη, με ένα ανθρώπινο και πολύ στοργικό καλωσόρισμα, με τόσα μηνύματα αγάπης».

Ο διάσημος Βραζιλιάνος, μοναδικός ποδοσφαιριστής στην Ιστορία που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα, υπέφερε από προβλήματα στο ισχίο εδώ και χρόνια και δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του είχαν ήδη μειωθεί πριν από την πανδημία της Covid-19 και έκτοτε έχει κάνει λίγες περιττές εξόδους έξω από το σπίτι του κοντά στο Σάντος.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021, 19:19

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠλεύρης – Να αποσυρθεί το έγγραφο που απαγορεύει σε ομοφυλόφιλους να είναι αιμοδότες
Επόμενο άρθροΥγειονομικοί αντέδρασαν για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με τον… ναζιστικό ύμνο και τα «άκουσαν»