Στις προτεραιότητες του Υπουργείου για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας, στις επενδύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, μέσα από την υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων στα λιμάνια της χώρας αλλά και στο περιεχόμενο της ανάπτυξης που δίνει η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σήμερα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών με θέμα «Cross Sea Challenges for Μarinas», που διοργάνωσε στην Αθήνα το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων Ναυτικής Βιομηχανίας(ICOMIA).

 

«Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί κρίσιμο πόλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, γιατί γύρω του αναπτύσσονται επιμέρους δραστηριότητες, οι οποίες αφορούν την πρακτόρευση, τον ανεφοδιασμό, την στελέχωση των σκαφών με πληρώματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης.

 

Όπως είπε, «το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει συντάξει Νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί στα μέσα του Νοεμβρίου , με το οποίο στο εξής οι αξιοποιήσεις των λιμανιών θα γίνονται με τη διαδικασία των υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων».

 

«Από τις πιο ελκυστικές δραστηριότητες είναι και οι μαρίνες, σε περιοχές Οργανισμών Λιμένων οι οποίες ευνοούν τον θαλάσσιο τουρισμό. Στον συγκεκριμένο τομέα το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει την πάγια θέση ότι είναι ανοικτό σε επενδυτικές προτάσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαμιά σχέση δεν έχουν οι δηλώσεις της κ. Ξαφά με την ΝΔ
Επόμενο άρθρο13 προτάσεις για τη μείωση χρόνου αδειοδότησης επιχειρήσεων